Hjemmelavet rabarber is med chokolade og nøddedrys

Hjemmelavet rabarber is med chokolade og nøddedrys

Hjemmelavet rabarber is med chokolade og nøddedrys

Hvem kunne ikke godt spise en hjemmelavet rabarber is med chokolade og nøddedrys?

Vi synes i hvert fald, at det er et rigtig godt bud på en frisk og lækker sommerdessert eller til når is-sulten i de varme sommermåneder maser sig på.

Opskriften er til 3 personer.

Ingredienser

  • 3 stk. is-forme med tilhørende ispinde
  • Mørk chokolade
  • 2 tsk. kokosolie
  • Hakkede nødder (det kan være ristede hasselnødder eller mandler)
  • Afkølet rabarbersaft

Fremgangsmåde

  1. Den afkølede rabarbersaft hældes over i formene, og skal stå på køl i ca. 4-5 timer, eller indtil isene er helt frosne.
  2. Når isene er klar til at blive pyntet skal chokoladen smeltes over et vandbad.
  3.  Et vandbad laves ved at fylde lidt vand i en gryde med en skål som låg, hvorefter vandet bringes i kog.
  4. Imens du venter på at vandet bringes i kog, kan du hakke chokoladen groft og tilsætte skålen, som er over gryden.
  5. Tilsæt yderligere kokosolie (kokosolie er med til at give chokoladen det karakteristiske knæk).
  6. Chokoladen og kokosolien vil nu langsomt smelte, da de varme dampe, fra gryden, vil varme skålen op.
  7. Rør hele tiden i chokoladen, imens den smelter.
  8. Når ca. halvdelen af chokoladen er smeltet, tages skålen af gryden, og resten af chokoladen smeltes udelukkende fra den allerede smeltede chokolade – rør stadig hele tiden i chokoladen.
  9. Når alt chokoladen er smeltet, så er du klar til at pynte dine is præcis som du ønsker.
  10. Husk at gæld drys eller anden pynt over med det samme, efter du har puttet smeltet chokolade på dine is. Chokoladen vil nemlig hurtigt størkne .
  11. Server nu dine is med det samme.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.