Fyn bliver omdannet til vild natur

Fyn bliver omdannet til vild natur

En komité bestående af flere ministerier har besluttet, at Fyn bliver omdannet til vilde naturområder og regenerative jordbrug.

Fødevarer-, beskæftigelses-, miljøministeriet har nedsat en komite, der har besluttet, at Fyn fremover skal være fredet og gøres til vild natur.

I ren Noahs ark stil, vil der blive sat to af en række forskellige dyrearter fri på øen og broerne til Jylland, Sjælland og Tåsinge vil blive revet ned og genbrugt til at skabe ynglesteder langs kysten samt i å-systemer i hele landet.

Det er bl.a. ulve, vildsvin, okser og vilde heste, der vil blive sat fri i foråret 2024, hvor komitéen forventer at udflytningen af øens nuværende beboere vil være færdiggennemført.

Det er en historisk beslutning og første gang, at en større dansk ø bliver fredet. For at beskytte naturen og sikre en naturlig udvikling af biodiversiteten på øen, vil det ikke være muligt for mennesker at besøge Fyn igen før 2030. Trafikken mellem Jylland og Sjælland vil fra 2024 foregå via færgeruter mellem Als og Korsør samt Fredericia og Kalundborg.

I Nøddebazaren er vi stolte af at kunne bidrage som samarbejdspartner på projektet der også vil bidrage til udviklingen af regenerative jordbrug. Der vil bl.a. blive plantet hassel- og valnøddetræer rundt omkring på hele øen, da træerne bidrager til en rigere biodiversitet på øen.

Som du kan læse på vores hjemmeside har vi en vision om at være 100 % regenerative i 2025. Med et køb på vores webshop, hjælper du os godt på vej.

Tak til alle der har støttet projektet. Ikke mindst alle fynboer, der har gjort det muligt.


Ældre artikler