Abrikoskugler med hybenpulver og lakrids
Fordi en klassiker sagtens kan komme i forskellige variationer, så I får lige en kending, men med en anderledes topping - nu med saltede mandler!
Ingredienser
- Saft og skal fra ½ citron
- 100 g mandler
- 100 g tørret abrikoser
- 1 tsk. lakridspulver
- 1 tsk. kanel
- 2 tsk. hybenpulver
- 1 spsk. kakaopulver
- Lidt vand
Forslag til pynt:
- Mørk chokolade (jo mørkere jo bedre)
- Saltede mandler (se opskrift på saltede mandler)
Saltede mandler:
- 200 g mandler
- 125 g salt
- 5 dl kogt vand
Fremgangsmåde
Saltede mandler:
- Tænd ovnen på ca. 150 grader.
- Opløs salt i det kogte vand.
- Hæld nødderne over i vandet og lad dem trække i 20 minutter mindst.
- Fordel til sidst nødderne på en beklædt bageplade og bag i ovnen i ca. 20 minutter.
Abrikoskuglerne:
- Til at starte med må abrikoserne gerne i blødsættes i koldt vand i ca. 15. minutter.
- Imens males mandlerne til mel i en blender. Tilsæt evt. mandlerne lidt af gangen, hvis din blender ikke er så stærk.
- Mandelmel og abrikoser blendes nu sammen, indtil der kommer en fin klistret masse.
- Derefter tilsættes de øvrige ingredienser til blenderen, og det hele blandes sammen. Hvis massen er meget tør, så kan man evt. tilsætte lidt vand.
- Så skal kuglerne formes – og det kan anbefales at have letfugtede hænder, så massen ikke hænger for meget fast.
- Tag en klump dej og form kuglerne i den ønskede størrelse.
- Og så til slut kommer det sjove – PYNTEN!
- Hak en håndfuld af de saltede mandler – de resterende kan sagtens puttes på glas og gemmes.
- Derefter smeltes chokoladen over et vandbad.
- Vandbadet laves ved at vand bringes i kog i en gryde, og en skål sættes ovenpå. I skålen tilsættes chokolade i den ønskede styrke, og langsomt vil chokoladen smelte. Rør løbende rundt med en lille ske i chokolademassen.
- Når chokoladen er smeltet, så tilsættes én kugle af gangen i skålen. Kuglerne dækkes af den smeltede chokolade – brug gerne skeen til dette, for at undgå for meget chokolade på fingrene.
- Sæt de chokoladebeklædte kugler på en tallerken med bagepapir.
- Inden chokoladen størkner drysses med hakkede saltede mandler over kuglerne.
- Kuglerne stilles på køl, indtil chokoladen stivner, hvorefter de kan puttes i en lufttæt beholder.
- Kuglerne skal stå på køl indtil servering – Og de bliver næsten kun bedre af at stå natten over!
Velbekomme 🤎