Dadelkugler med ristede hasselnødder

Dadelkugler med ristede hasselnødder

Dadelkugler

Superlækre og smagfulde dadelkugler med ristede hasselnødder og deglet nour dadler fra Nøddebazaren.

Opskriften giver ca. 30 dadelkugler. De kan opbevares i køleskabet eller i fryseren for længere holdbarhed.

 

Ingredienser

  • 25 deglet nour dadler
  • 100 g økologiske ristede hasselnødder
  • 110 g finvalset havregryn
  • 50 g smør, f.eks. VeganBlock
  • 3 spsk kakaopulver
  • 2 dl væske (kaffe, havremælk, appelsinsaft eller vand. Se tip nedenfor)
  • Lidt vaniljepulver eller vaniljesukker efter smag
  • 100 g mørk chokolade (+ evt. 15 g kakaosmør) til at smelte og dyppe dem i
  • 10 g økologiske ristede hasselnødder, fint hakket til at drysse på toppen

 

Fremgangsmåde

  1. Kom dadler i en blender eller foodprocessor sammen med ristede hasselnødder, kakao, smør, væske og vanilje. Blend til ensartet masse.

  2. Pil knivene ud (hvis muligt) af foodprocessoren eller hæld det over i en skål. Tilsæt havregrynene og rør rundt.

  3. (kan springes over) Stil din skål med massen af dadelkugler på køl i 30-60 minutter, for at den bliver mere fast. Hvis du ikke synes de er faste nok, så tilføj 10-20 g ekstra havregryn. Vær dog opmærksom på, at når du tilføjer mere havregryn, så bliver de også mere tørre og kan miste lidt smag.

  4. Smelt chokoladen og kakaosmør (eller evt. kokosolie) i vandbad ved lav-medium varme.

  5. Tril massen til kugler og dyb dem derefter i den smeltede chokolade og kom over på et fad eller tallerken. Drys med lidt hakkede hasselnødder, kokosmælk eller revet appelsinskal på toppen som pynt.

  6. Stil på køl, så chokoladen kan stivne eller kom dem i fryseren, hvor de kan opbevares for længere holdbarhed.


Væske - Havremælk, kaffe, appelsinsaft eller vand?

Det bedste resultat opnås ved at anvende et dobbelt espressoshot af god kaffe og havremælk (i alt 2 dl væske). Alternativt kan du anvende 2 dl sort kaffe, eller ½ dl sort kaffe og 1,5 dl havremælk (hvis du blot ønsker en mild kaffesmag) eller alternativt anvende 2 dl havremælk eller vand (hvis du ikke ønsker kaffesmag). Appelsinsaft kan også anvendes helt eller delvist som væske og tilføjer en dejlig smag til dadelkuglerne, evt. sammen med lidt revet appelsinskal. 

Opskriften er lavet af den gode Frederikke Bruun 🐝


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar