Cupcakes med nødder og appelsin
Disse bløde og mundrette cupcakes er simpelthen så lækre!
De er helt perfekte som snack til en dejlig kop kaffe/te. Børnene var vilde med dem og så er de tilmed veganske. Du kan også vælge at lave dem som muffins. I så fald skal de blot have lidt længere tid i ovnen.
Ingredienser
- 180 g hvedemel
- 100 g sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 240 ml Havremælk
- 60 g nøddesmør (jeg brugte mandelsmør men andre kan også bruges)
- 1 spsk rapsolie (kokosolie kan også bruges)
- Saften og skræl fra 1 appelsin (eller citron)
- 60 g grofthakkede mandler
- 2 spsk ahornsirup
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
2. I en stor skål, sigt hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen. Rør det hele sammen.
3. I en separat skål, kombiner plantebaseret mælk, nøddesmør, olie, appelsinsaft og skræl. Rør godt sammen, indtil det er godt blandet.
4. Rør de tørre ingredienser og hæld langsomt våd blandingen i. Rør indtil dejen er jævn.
5. Tilsæt de grofthakkede nødder til dejen.
6. Fordel dejen i cupcakes formene, fyld hver form ca. 2/3 op.
7. Bag i ovnen i 12-17 minutter eller indtil de er gyldne. Du kan altid teste om de er klar ved at stikke en tandstik i - der skal ikke være dej på den.
8. Når de er færdige, så tag dem ud af ovnen og lad dem køle af et par minutter, inden du flytter dem til en bagerist for at køle helt af.
9. Inden servering, kan du pensle toppen af hver muffin med lidt ahornsirup for en ekstra sød og glansfuld overflade eller lave en frosting med smør, flormelis, plantemælk og evt lidt mandelsmør eller vanilje.
Velbekomme! 🤎