Nøddepostej

Nøddepostej

Nøddepostej

Påsken er rundt om hjørnet og en god anledning til at sætte en vegansk nøddepostej på bordet. Men ærligt, så kan den jo komme på bordet året rundt. 

Opskriften passer til ca. 8 portioner.

Vores bud på en vegansk nøddepostej er krydret, knassende og samtidig blød i munden. Også er den virkelig nem at lave. Vi har valgt at bruge fire forskellige nødder, da de hver har nogle smagfulde egenskaber. 

Mandler til den runde smag, cashew til den cremede konsistent, valnødder giver bid og hasselnødder giver et godt modspil med en mild bitterhed, kraftig nøddearoma og et strejf af sødme. Smag selv 😁

Nøddepostejen smager godt lige når den tages ud af ovnen, men faktisk får den endnu mere smag frem ved at være på køl natten over. Så du kan med fordel lave den dagen før og varme den op.

Ingredienser

  • 2 fed store løg
  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g valnødder
  • 100 g cashew
  • 400 g brune champignoner 
  • 1 tsk salt
  • Masse af peber
  • Krydderier (timian, oregano, salvie og basilikum). Brug evt. frisk timian til at pynte med
  • 1 spk oliven oliven olie
  • 1 spk soya
  • 1 dl. havredrik

Fremgangsmåde

Tænd oven på 180 grader.

Har du en foodprocessor kan du med fordel bruge den til at blende alle ingredienser sammen. Nemt og bekvemt. Du bestemmer selv konsistensen. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid i både nødder og champignoner.

Hvis ikke du har en blender/foodprocessor, så start med at hakke løgene fint og svits dem let på panden.

Hak herefter alle nødder og bland sammen med løgene på panden. Lad nødder få let gylden farve inden du tilsætter de hakkede svampe.

Lad det simre lidt på panden, men uden at svampene mister al sin vædde.

Tilsæt alle de resterende ingredienser og bland godt sammen, så massen samler sig.

Find en passende form så nøddepostejen har den ønskede højde. Min postej er ca. 3 cm. høj.

Nøddepostejen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min eller til den har fået en sprød gylden farve.

Lad køle af og tilsæt evt frisk timian som pynt.

Hvis den laves dagen før, kan du sætte den på køl, når den har kølet af på bordet. Tag den ud lidt før den skal spises og nyd enten kold eller opvarmet. 

Velbekomme! 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.