Sprød granola med morbær, chokolade og nødder

granola

Granola

En dejlig, sprød og lækker chokoladegranola med Nøddebazarens økologiske nødder og morbær.

En skøn granola, der er rig i smagen og perfekt til morgenmaden, brunchbordet eller som en eftermiddagssnack ovenpå fx en smoothie eller en skål yoghurt. Opskriften giver ca. 500g sprød chokoladegranola og er supernem at lave.

 

Ingredienser

  • 150 g havregryn 
  • 50 g mandler
  • 50 g macadamia    
  • 50 g pekannødder
  • 30 g kokosmel eller -flager  
  • 50 g morbær (efter ovn) 
  • 40 g smør 
  • 40 g sirup, fx ahornsirup
  • Foretrukket krydderi: frisk appelsinskal, kardemomme, kanel, vanilje. (jeg anvender 1/4 tsk kardemomme og 1-2 tsk appelsinskal)
  • Overtræk: 100 g chokolade efter ovn   

 

Fremgangsmåde

  1. Hak alle nødderne groft.
     
  2. Smelt smøren ved lav varme i en gryde.

  3. I en stor skål kom de hakkede nødder, havregryn og kokos i.
     
     
  4. Tilsæt smør og rør rundt.

  5. Tilsæt sirup og krydderier og rør godt rundt.

  6. Kom indholdet fra skålen over på et stykke bagepapir på en bradepande, fordel det godt ud og sæt det i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft.
     
     
  7. Lad granolaen få ca. 8-10 minutter i ovnen eller til det er let brunt. Hold øje undervejs og vend det evt. halvvejs.
     
  8. Tag din granola ud og vend den groft hakkede chokolade rundt i din granola. Sørg for at vende det godt rundt, så chokoladen kommer hele vejen rundt.
     
  9. Lad din chokolade granola stå til afkøling og tilsæt morbær.

  10. Når granolaen er helt afkølet, kan du komme den i en lukket beholder.

    Opskriften er lavet af den gode Frederikke Bruun 🐝

Ældre artikler

Skriv en kommentar