
Granola
En dejlig, sprød og lækker chokoladegranola med Nøddebazarens økologiske nødder og morbær.
En skøn granola, der er rig i smagen og perfekt til morgenmaden, brunchbordet eller som en eftermiddagssnack ovenpå fx en smoothie eller en skål yoghurt. Opskriften giver ca. 500g sprød chokoladegranola og er supernem at lave.
Ingredienser
- 150 g havregryn
- 50 g mandler
- 50 g macadamia
- 50 g pekannødder
- 30 g kokosmel eller -flager
- 50 g morbær (efter ovn)
- 40 g smør
- 40 g sirup, fx ahornsirup
- Foretrukket krydderi: frisk appelsinskal, kardemomme, kanel, vanilje. (jeg anvender 1/4 tsk kardemomme og 1-2 tsk appelsinskal)
- Overtræk: 100 g chokolade efter ovn
Fremgangsmåde
- Hak alle nødderne groft.
- Smelt smøren ved lav varme i en gryde.
- I en stor skål kom de hakkede nødder, havregryn og kokos i.
- Tilsæt smør og rør rundt.
- Tilsæt sirup og krydderier og rør godt rundt.
- Kom indholdet fra skålen over på et stykke bagepapir på en bradepande, fordel det godt ud og sæt det i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft.
- Lad granolaen få ca. 8-10 minutter i ovnen eller til det er let brunt. Hold øje undervejs og vend det evt. halvvejs.
- Tag din granola ud og vend den groft hakkede chokolade rundt i din granola. Sørg for at vende det godt rundt, så chokoladen kommer hele vejen rundt.
- Lad din chokolade granola stå til afkøling og tilsæt morbær.
- Når granolaen er helt afkølet, kan du komme den i en lukket beholder.
Opskriften er lavet af den gode Frederikke Bruun 🐝