Lad dig friste
Vi har samlet en masse opskrifter, så du kan blive inspireret til bruge nødder og tørfrugter i din morgen-, middag- og aftensmad eller bare som lækre snacks.
Lækre og bløde cupcakes med nødder og appelsin
Cupcakes med nødder og appelsin Disse bløde og mundrette cupcakes er simpelthen så lækre! De er helt perfekte som snack til en dejlig kop kaffe/te. Børnene var vilde med dem og så er de tilmed veganske. Du kan også vælge at lave dem som muffins. I så fald skal de blot have lidt længere tid i ovnen. Ingredienser 180 g hvedemel 100 g sukker 2 tsk bagepulver 1/4 tsk salt 240 ml Havremælk 60 g nøddesmør (jeg brugte mandelsmør men andre kan også bruges) 1 spsk rapsolie (kokosolie kan også bruges) Saften og skræl fra 1 appelsin (eller citron) 60 g...
Nøddepostej
Nøddepostej Påsken er rundt om hjørnet og en god anledning til at sætte en vegansk nøddepostej på bordet. Men ærligt, så kan den jo komme på bordet året rundt. Opskriften passer til ca. 8 portioner. Vores bud på en vegansk nøddepostej er krydret, knassende og samtidig blød i munden. Også er den virkelig nem at lave. Vi har valgt at bruge fire forskellige nødder, da de hver har nogle smagfulde egenskaber. Mandler til den runde smag, cashew til den cremede konsistent, valnødder giver bid og hasselnødder giver et godt modspil med en mild bitterhed, kraftig nøddearoma og et strejf af sødme. Smag...
Veganske kammerjunker
Veganske kammerjunker Om sommeren hører disse små sprøde kagelignende kammerjunkere sig til. Glutenfri og veganske kammerjunkere uden raffineret sukker til din koldskål. Kammerjunkerne har en fin eftersmag af marcipan, som vi er helt vilde med. Nøddebazarens økologiske mandler giver kammerjunkerne en fin eftersmag af marcipan, som vi er helt vilde med. Ingredienser 150 g mandler 1,5 tsk loppefrøskaller 1 tsk vaniljepulver 1 tsk kardemomme 0,5 tsk bagepulver Lidt salt 4 spsk agavesirup 1 spsk kokosolie 1 dl mandelmælk Saften fra 1 lille citron Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 graders varmluft. Blend mandler til mel. Alle de tørre ingredienser blandes nu sammen...
Saltet dadelkaramel
Saltet dadelkaramel Dadelkaramel med havsalt og vanilje. Denne utroligt lækre og meget enkle opskrift tager kun 10 minutter at lave og kan bruges til kager, is og på morgengrøden. Saltet dadelkaramel – det er som sød musik i manges ører! Lav denne lækre og simple opskrift med Nøddebazarens dadler, som i forvejen har en undertone af karamel. Karamel smager jo både godt med en kraftfuld chokoladekage eller som lidt ekstra til din is. Opskriften giver ca. 1 lille glas. Ingredienser 100 g dadler1 spsk kokosolie3/4 dl kogende vand1/2 tsk vaniljepulver1/4 salt Fremgangsmåde Dadler lægges i blød i ca. 5 minutter...
Vil du med på vores blog eller sociale medier?
Del og tag os i dine instagram opslag og stories og vis os dine yndlingsretter med nødder og tørfrugter. Du kan også sende os en besked med dine egne kreationer.
Uanset om det er en opskrift, du har opdaget, et smart hack eller blot et lækkert billede af vores produkter, vi vil gerne høre fra dig.