Cremet tomatsuppe med røde linser
En cremet tomatsuppe med røde linser kalder, når det blæser og regner udenfor. Så handler det nemlig om at hygge sig indenfor! Tomaterne er bagt i ovnen for at give endnu mere power i smagen.
Denne opskrift på en tomatsuppe er inspireret af, hvad køkkenhaven og drivhuset har givet af høst i sommeren, og der stilles ikke krav til en specifik tomat-sort i opskriften.
Ingredienser
- 500 g friske tomater
- 1 løg
- 4-5 fed hvidløg
- En håndfuld frisk basilikum
- 150 g røde linser
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 0,5 liter grøntsagsbuillon
- Olivenolie
- 0,5-1 tsk cayenne peber (kan udelades)
- Oregano
- Salt
- Peber
Tilbehør
-
Suppehorn
-
Frisk basilikum
Du kan også bruge alm. mandler og selv lave saltede mandler.
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 180 graders varmluft.
- Imens ovnen varmer skæret tomaterne ud i mindre stykker, hvorefter de lægges fordelt på en bageplade sammen med hele hvidløg.
- Hæld lidt olivenolie over tomater og hvidløg og drys med salt, peber og oregano.
- Når ovnen er varm sættes tomater og hvidløg ind i ovnen og bager i ca. 20 minutter.
- Imens tomaterne bager hakkes løg og basilikum groft.
- Hæld olie i en gryde og tilsæt cayennepeber og løg.
- Når løgene er bløde tilsættes de røde linser, og du steger ved høj varme i ca. 1 minut.
- Skru ned for varmen efter et minut og tilsæt de færdigbagte tomater og rør godt.
- Hæld nu kokosmælk, flåede tomater og grøntsagsbuillon i gryden og rør det hele godt sammen.
- Når det begynder at simre i gryden tilsættes den friske basilikum.
- Nu må retten gerne stå i minimum 30 minutter og hygge-simre (men gerne længere, hvis der er tid).
- Når tomatsuppen har simret færdig, blendes hele indholdet med en stavblender for at få en cremet og ensartet suppe.
- Smag til med salt og peber.
- Server med kogte suppehorn, frisk basilikum og hakkede saltede mandler.