Opskrifter — macadamia

Cashew cheesecake med blåbær

Cashew cheesecake med blåbær

Cashew cheesecake med blåbær Denne cashew cheesecake er både raw, glutenfri, uden raffineret sukker og vegansk. Ligesom den klassiske cheesecake er denne stadig dejlig cremet, velsmagende og smuk. Den kræver lidt planlægning, men den er bestemt også det værd.  Opskriften er til 10 personer. Ingredienser 100 g mandler 50 g ristede hasselnødder 50 g macadamianødder 50 g kokosmel 70 g glutenfri havregryn 70 g dadler Saften fra 2 små citroner 2 spsk. agavesirup 1 spsk kokosolie 1 knsp. salt Cashew-fyld: 175 g cashewnødder 5 spsk agavesirup 2,5 spsk kokosolie 3 dl blåbær Saft fra 1 citron Fremgangsmåde Dadler lægges i blød...

Læs mere →


Ristede macadamianødder med paprika

Ristede macadamianødder med paprika

Ristede macadamianødder med paprika Opskriften på ristede macadamianødder med paprika er så simpel og hurtig at lave. Server disse macadamianødder i stedet for chips – dine gæster vil helt sikkert elske dem. Ingredienser 200 g macadamia  1 spsk. olie (her er brugt olivenolie) 2 tsk. paprika 1/4 tsk. salt Fremgangsmåde Macadamianødder tør ristes på en mellemvarm pande indtil de bliver helt gyldne i farven og afgiver duft. Derefter tages panden af blusset og der tilsættes olie, salt og paprika. Rør det hele godt sammen og lad nødderne stå og blive helt kolde, før de evt. opbevares i et glas eller...

Læs mere →


Nøddesmåkager med tranebær

Nøddesmåkager med tranebær

Nøddesmåkager med tranebær Kan du godt lide lidt sødt til kaffen? Så prøv disse nøddesmåkager med tranebær. De tørrede tranebær tilføjer en herlig syrlig smag. Men du kan selvfølgelig sagtens udskifte dem med for eksempel rosiner, hvis du ikke er til tranebær. Denne opskrift er både uden raffineret sukker og helt vegansk. Opskriften giver 15-20 stk. Ingredienser 175 g tørret tranebær 80 g macadamianødder 70 g ristede hasselnødder 70 g solsikkekerner 2 spsk. agavesirup 1,5 tsk. vaniljepulver 1 spsk. tahin 1 spsk. kokosolie 1/2 tsk. salt Pynt:  Smeltet mørk chokolade Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 graders varmluft. Hæld kogende vand over halvdelen af tranebær,...

Læs mere →


Pikant macadamiadip

Pikant macadamiadip

Pikant macadamiadip Dip og dyp er altid lækkert – om det er til brød, chips, grøntsagsstave osv. Denne dip kan klart anbefales som tilbehør til din grillmad. Med de friske krydderurter får dippen nemlig en lækker – og ja pikant smag. Opskriften kommer fra kogebogen NØDDER, som i den grad er en investering værd! Opskriften giver 2 dl. Ingredienser 100g basilikum 10-15 g ingefær 100 g macadamianødder 1 lille økologisk citron 1 tsk. ahornsirup 1/2 tsk. himalayasalt Ca. 1 dl kokosvand Evt et nip chili Fremgangsmåde Skyl og slyng de friske krydderurter. Hak ingefæren. Riv citronskal og pres ca 2 spsk. af saften...

Læs mere →