Nøddesmåkager med tranebær

Nøddesmåkager med tranebær

Nøddesmåkager med tranebær

Kan du godt lide lidt sødt til kaffen? Så prøv disse nøddesmåkager med tranebær.

De tørrede tranebær tilføjer en herlig syrlig smag. Men du kan selvfølgelig sagtens udskifte dem med for eksempel rosiner, hvis du ikke er til tranebær.

Denne opskrift er både uden raffineret sukker og helt vegansk.

Opskriften giver 15-20 stk.

Ingredienser

Pynt: 

  • Smeltet mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
  2. Hæld kogende vand over halvdelen af tranebær, og lad dem stå og blive bløde.
  3. Imens tranebærene trækker, blendes nødder og solsikkekerner sammen og hældes over i en skål.
  4. Hæld det kogende vand fra tranebærene men gem en lille smule af vandet til blenderen.
  5. Blend nu kokosolie, salt, tahin, vaniljepulver, agavesirup og de blødgjorte tranebær og vand sammen til en ensartet masse.
  6. Hæld nu massen samt de resterende tranebær, som ikke er blevet blendet, over til skålen med nødde- og kerneblandingen.
  7. Miks det hele godt sammen.
  8. Form nu kugler af småkagedejen og sæt på en bageplade.
  9. Tryk nu kuglerne helt flade med letfugtede hænder og bag i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter.
  10. Frygt ej – småkagerne kan godt være lidt bløde, lige når de kommer ud af ovnen. Du skal blot lade dem køle helt af, og så bliver de sprøde.
  11. Når dine nøddesmåkager er helt kolde, kan de pyntes med smeltet mørk chokolade.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.