Opskrifter — Efterår

Dadelkugler med ristede hasselnødder

Dadelkugler med ristede hasselnødder

Dadelkugler Superlækre og smagfulde dadelkugler med ristede hasselnødder og deglet nour dadler fra Nøddebazaren. Opskriften giver ca. 30 dadelkugler. De kan opbevares i køleskabet eller i fryseren for længere holdbarhed.   Ingredienser 25 deglet nour dadler 100 g økologiske ristede hasselnødder 110 g finvalset havregryn 50 g smør, f.eks. VeganBlock 3 spsk kakaopulver 2 dl væske (kaffe, havremælk, appelsinsaft eller vand. Se tip nedenfor) Lidt vaniljepulver eller vaniljesukker efter smag 100 g mørk chokolade (+ evt. 15 g kakaosmør) til at smelte og dyppe dem i 10 g økologiske ristede hasselnødder, fint hakket til at drysse på toppen   Fremgangsmåde...

Læs mere →


Spicy grøntsagsgryde

Spicy grøntsagsgryde

Spicy grøntsagsgryde Denne spicy grøntsagsgryde blev til, da jeg en søndag skulle finde på noget aftensmad, men køleskabet var ikke lige så fyldt og lækkert, som det kunne være. Der var blandt andet en halv squash, som var ved at nå udløbsdatoen, og det samme gjaldt den rest champignon. Derudover var der et halvt spidskål. På en underlig vis formåede jeg, med mit basislager samt mine lidt kedelige grøntsager, at lave en super lækker og simpel grøntsagsgryde med en masse smag fra krydderier og bid fra lidt pekannødder. Den tog ikke lang tid at lave, og næste dag var den...

Læs mere →


Svampet chokoladekage med sorte bønner

Svampet chokoladekage med sorte bønner

Svampet chokoladekage med sorte bønner Du tænker nok - kan man bruge sorte bønner til bagværk?  Ja, den er faktisk god nok. Bønnerne er med til at give et dejligt blødt bid og tekstur. Denne opskrift er simpel, og kræver ikke de store bage-evner eller eksotiske ingredienser. Denne svampet kage, uden raffineret sukker, gør sig rigtig godt med fx is, hjemmelavet frugtgele eller anden sødme. Kagen i sig selv er nemlig en dejlig mættende chokoladebombe. Opskrifter giver 12 stk. Ingredienser 1 dåse sorte bønner Ca. 2 dl havregryn 2 spsk. kakaopulver 1 dl valnødder 100 g mørk chokolade 5 spsk agavesirup 3...

Læs mere →


Vegansk Ferrero Rocher

Vegansk Ferrero Rocher

Vegansk Ferrero Rocher De fleste af os kender denne chokolade-haps med hasselnødder fra Italien - en kærlig klassiker. Men vidste du, at du nemt selv kan lave dine egne Ferrero Rocher? Vores ristede hasselnødder er perfekte, hvis man selv vil prøve at eksperimentere lidt derhjemme. De smager himmelsk, og I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift. Ingredienser 70 g mørk chokolade 2 spsk. kokosolie 6 spsk. groft hakket hasselnødder 1 spsk. kokossukker Lidt salt Hele ristede hasselnødder 3 spsk. hasselnøddesmør (se opskrift på hjemmelavet hasselnøddesmør) Silikoneforme her er brugt hjerter Fremgangsmåde Lav først et vandbad, ved at tilsætte vand i...

Læs mere →