Vegansk Ferrero Rocher
De fleste af os kender denne chokolade-haps med hasselnødder fra Italien - en kærlig klassiker. Men vidste du, at du nemt selv kan lave dine egne Ferrero Rocher?
Vores ristede hasselnødder er perfekte, hvis man selv vil prøve at eksperimentere lidt derhjemme. De smager himmelsk, og I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift.
Ingredienser
- 70 g mørk chokolade
- 2 spsk. kokosolie
- 6 spsk. groft hakket hasselnødder
- 1 spsk. kokossukker
- Lidt salt
- Hele ristede hasselnødder
- 3 spsk. hasselnøddesmør (se opskrift på hjemmelavet hasselnøddesmør)
- Silikoneforme her er brugt hjerter
Fremgangsmåde
- Lav først et vandbad, ved at tilsætte vand i en kasserolle som bringes i kog. Derefter sættes en skål ovenpå kasserollen (den skal selvfølgelig ikke være lavet af plastik).
- Chokolade, kokosolie, hasselnøddesmør, kokossukker og salt tilsættes skålen, så det hele smelter. Rør godt samtidig.
- Når alle ingredienser er smeltet tilsættes de grofthakkede hasselnødder til massen (vi hældte hasselnødder i en minihakker for hurtigt at få dem groft hakket).
- Rør det hele sammen og tag af blusset.
- Nu skal massen hældes i forme.
- Tilsæt først lidt af massen i formen og put derefter en hel hasselnød ned i formen. Derefter overdækkes den med lidt mere masse.
- Dette gentages indtil der ikke er mere tilbage.
- Stil nu dine chokolader i fryseren i 4 timer.
- Derefter kan chokoladerne forsigtigt fjernes fra formene og så er de ellers klar til servering.
Velbekomme 🤎