Svampet kage med sød kartoffel og hampefrø
Her kommer opskriften på en lækker, svampet kage med sød kartoffel og hampefrø.
Den bliver næsten kun bedre og bedre jo længere tid den står i køleskabet. Den er blød som nougat i konsistensen, og så er den uden raffineret sukker.
Ingredienser
- 400 g sød kartoffel uden skral
- 2 bananer
- 50 g ristede hampefrø
- 100 g mandler
- 70 g havregryn
- 50 g kakao
- 80 g kokossukker
- 4 spsk. agavesirup
- 2 dl mandelmælk
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
- De søde kartofler uden skral hakkes i mindre stykker og koges indtil de er helt møre i letsaltet vand.
- Mandler, ristede hampefrø og havregryn blendes til mel.
- Derefter tilsættes ALLE ingredienser i en skål, og så skal det hele blendes sammen – vi brugte en stavblender.
- Når dejen er helt fin og blød, så skal den hældes over i en form med bagepapir i bunden.
- Kagen sættes nu i ovnen og bages i ca 70-80 minutter (alt efter hvor svampet en konsistens der ønskes).
- Tag kagen ud, og lad den køle HELT af inden servering – som vi skrev i indledningen, så smager denne kage fantastisk dagen derpå, og også dagen efter der.
Velbekomme 🤎