Svampet chokoladekage med sorte bønner

Svampet chokoladekage med sorte bønner

Svampet chokoladekage med sorte bønner

Du tænker nok - kan man bruge sorte bønner til bagværk? 

Ja, den er faktisk god nok. Bønnerne er med til at give et dejligt blødt bid og tekstur. Denne opskrift er simpel, og kræver ikke de store bage-evner eller eksotiske ingredienser.

Denne svampet kage, uden raffineret sukker, gør sig rigtig godt med fx is, hjemmelavet frugtgele eller anden sødme. Kagen i sig selv er nemlig en dejlig mættende chokoladebombe.

Opskrifter giver 12 stk.

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner
  • Ca. 2 dl havregryn
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 1 dl valnødder
  • 100 g mørk chokolade
  • 5 spsk agavesirup
  • 3 spsk kokosolie
  • 1 tsk loppefrøskaller
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 1 dl nøddemælk som fx mandelmælk (se opskrift på hjemmelavet mandelmælk)

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 200 graders varmluft, så ovnen bliver klar, når kagen skal bages.
  2. Hæld nu alle ingredienser undtagen chokolade og valnødder i en blender og blend til en fin masse.
  3. Hæld nu massen over i en skål.
  4. Hak chokolade og valnødder groft.
  5. Tilsæt nu chokolade og valnødder og rør godt i dejen.
  6. Hæld dejen i en smurt form og bag nu i midten af ovnen i ca 25-30 minutter.
  7. Server kagen mens den er lidt lun.
  8. Den kan sagtens opbevares i ca 3 dage på køl i en lufttæt beholder.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.