Opskrifter — snack

Dadelkugler med ristede hasselnødder

Dadelkugler med ristede hasselnødder

Dadelkugler Superlækre og smagfulde dadelkugler med ristede hasselnødder og deglet nour dadler fra Nøddebazaren. Opskriften giver ca. 30 dadelkugler. De kan opbevares i køleskabet eller i fryseren for længere holdbarhed.   Ingredienser 25 deglet nour dadler 100 g økologiske ristede hasselnødder 110 g finvalset havregryn 50 g smør, f.eks. VeganBlock 3 spsk kakaopulver 2 dl væske (kaffe, havremælk, appelsinsaft eller vand. Se tip nedenfor) Lidt vaniljepulver eller vaniljesukker efter smag 100 g mørk chokolade (+ evt. 15 g kakaosmør) til at smelte og dyppe dem i 10 g økologiske ristede hasselnødder, fint hakket til at drysse på toppen   Fremgangsmåde...

Læs mere →


Lækre og bløde cupcakes med nødder og appelsin

Lækre og bløde cupcakes med nødder og appelsin

Cupcakes med nødder og appelsin Disse bløde og mundrette cupcakes er simpelthen så lækre! De er helt perfekte som snack til en dejlig kop kaffe/te. Børnene var vilde med dem og så er de tilmed veganske. Du kan også vælge at lave dem som muffins. I så fald skal de blot have lidt længere tid i ovnen.  Ingredienser 180 g hvedemel 100 g sukker 2 tsk bagepulver 1/4 tsk salt 240 ml Havremælk  60 g nøddesmør (jeg brugte mandelsmør men andre kan også bruges) 1 spsk rapsolie (kokosolie kan også bruges) Saften og skræl fra 1 appelsin (eller citron) 60 g...

Læs mere →


Billede af Veganske kammerjunker

Veganske kammerjunker

Veganske kammerjunker Om sommeren hører disse små sprøde kagelignende kammerjunkere sig til. Glutenfri og veganske kammerjunkere uden raffineret sukker til din koldskål. Kammerjunkerne har en fin eftersmag af marcipan, som vi er helt vilde med. Nøddebazarens økologiske mandler giver kammerjunkerne en fin eftersmag af marcipan, som vi er helt vilde med. Ingredienser 150 g mandler 1,5 tsk loppefrøskaller 1 tsk vaniljepulver 1 tsk kardemomme 0,5 tsk bagepulver Lidt salt 4 spsk agavesirup 1 spsk kokosolie 1 dl mandelmælk Saften fra 1 lille citron Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 graders varmluft. Blend mandler til mel. Alle de tørre ingredienser blandes nu sammen...

Læs mere →


Billede af RAW chokoladebarer med kakaonibs

RAW chokoladebarer med kakaonibs

RAW chokoladebarer med kakaonibs Raw og veganske energibarer. De hele kakaonibs gør barerne knasende sprøde og giver dem en intens smag af chokolade. Perfekt som snack eller som overraskelse i børnenes madpakker. Denne opskrift på veganske RAW chokoladebarer gør sig godt som både en fredags-treat, en lille snack efter en lang dag eller som en overraskelse til børnenes madpakker. Ingredienser 65 g kakaonibs 60 g mandler 60 g tranebær 50 g kokosmel 50 g dadler 50 g havregryn 40 g macadamianødder 2 spsk. kokosolie 2 spsk. dadelsirup 1,5 spsk. kakaopulver Fremgangsmåde Dadler lægges i blød i vand, hvis de er...

Læs mere →