Opskrifter — snack

Mads Lønnberg
Veganske kammerjunker

Veganske kammerjunker

Om sommeren hører disse små sprøde kagelignende kammerjunkere sig til.Denne opskrift er både glutenfri, uden raffineret sukker og vegansk. Nøddebazarens økologiske mandler giver kammerjunkerne en fin eftersmag af marcipan, som vi er helt vilde med! Ingredienser – 150 g mandler– 1,5 tsk loppefrøskaller– 1 tsk vaniljepulver– 1 tsk kardemomme– 0,5 tsk bagepulver– Lidt salt– 4 spsk agavesirup– 1 spsk kokosolie– 1 dl mandelmælk– Saften fra 1 lille citron Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 graders varmluft Blend mandler til mel Alle de tørre ingredienser blandes nu sammen i en skål Tilsæt derefter agavesirup, kokosolie, mandelmælk og citronsaft og rør godt sammen Lad blandingen...

Læs mere →


Mads Lønnberg
RAW chokoladebarer med hele kakaobønner

RAW chokoladebarer med hele kakaobønner

Denne opskrift på veganske RAW chokoladebarer gør sig godt som både en fredags-treat, en lille snack efter en lang dag eller som en overraskelse til børnenes madpakker. Den er nem at lave, og barerne holder sig fint på køl! Ingredienser – 65 g hele kakaobønner– 60 g mandler– 60 g tranebær– 50 g kokosmel– 50 g dadler– 50 g havregryn– 40 g macadamianødder– 2 spsk. kokosolie– 2 spsk. dadelsirup– 1,5 spsk. kakaopulver Fremgangsmåde Dadler lægges i blød i vand, hvis de er lidt hårde. Kakaobønner, macadamianødder og mandler hakkes groft og hældes over i en skål sammen med kokosmel og...

Læs mere →


Mads Lønnberg
Mandelfyldte dadler med chokoladeovertræk

Mandelfyldte dadler med chokoladeovertræk

Mmm… Mandelfyldte dadler med chokoladeovertræk – en uhyggelig simpel opskrift, men som smager himmelsk. Jeg lavede disse små godter udelukkende fordi, at jeg havde tempereret chokolade samt hakkede mandler til overs, som skulle bruges til pynt til rabarber is – men det var da synd, at alt den dejlige chokolade bare skulle gå til spilde! Vi går IKKE ind for madspild, så jeg tænkte… Hvad gør jeg? Jeg kiggede i køkkenskuffen og fandt nogle dadler, og så kom jeg frem til at putte en hel mandel ind i dadlen, efterfølgende dyppe den i chokolade og til sidst drysse lidt hakkede...

Læs mere →


Mads Lønnberg
Piña-barer

Piña-barer

Piña betyder ananas på spansk – og det er netop ananas, som er hovedingrediensen i disse små barer. De er lige til at tage med på farten, eller hvis man blot har en sød tand. Vores tørrede ananas tilføjer en syrlig smag, som komplimenterer det søde fra agaven. Ingredienser – 100 g havregryn– 150 g cashewnødder– 100 g valnødder– 1 knsp. salt– 150 g tørret ananas– 2 spsk. peanutbutter– 2 spsk. agavesirup Chokoladetopping:– 70 g mørk chokolade– 1,5 tsk. kokosolie Fremgangsmåde Tørret ananas lægges i blød i kogende vand i ca. 10 minutter Blend nødderne til mel og hæld over...

Læs mere →

Seneste artikler