Opskrifter — hasselnødder

Nøddepostej

Nøddepostej

Nøddepostej Påsken er rundt om hjørnet og en god anledning til at sætte en vegansk nøddepostej på bordet. Men ærligt, så kan den jo komme på bordet året rundt.  Opskriften passer til ca. 8 portioner. Vores bud på en vegansk nøddepostej er krydret, knassende og samtidig blød i munden. Også er den virkelig nem at lave. Vi har valgt at bruge fire forskellige nødder, da de hver har nogle smagfulde egenskaber.  Mandler til den runde smag, cashew til den cremede konsistent, valnødder giver bid og hasselnødder giver et godt modspil med en mild bitterhed, kraftig nøddearoma og et strejf af sødme. Smag...

Læs mere →


Rocky Roads a la Nøddebazaren

Rocky Roads a la Nøddebazaren

Rocky Roads a la Nøddebazaren Er det tid til lidt forkælelse? Denne opskrift på Rocky Roads a la Nøddebazaren får nødde-englene til at synge. Opskriften giver ca. 15. stk. Ingredienser 50 g kakao 1 tsk. vaniljepulver 1 knsp. salt 120 g dadler 70 g kokosolie 2 spsk kokosmælk 60 g tørret tranebær 50 g alm hasselnødder eller ristede hasselnødder 50 g valnødder 50 g mandler Fremgangsmåde Nødderne tørristes på en pande, indtil de bliver gyldne i farven, hvorefter de sættes til afkøling. Hvis dadlerne er hårde i skallen, sæt dem da i blød med kogende vand i ca. 5 minutter. Kakao, salt...

Læs mere →


Nougat påskeæg

Nougat påskeæg

Nougat påskeæg Mangler du lidt inspiration til påskeferien? Så er der her en lille opskrift på super nemme hjemmelavet påskeæg, der smager helt vidunderligt. Du kan enten bruge en købe nougat eller prøve at lave din egen med vores opskrift på hjemmelavet nougat. Ingredienser 200g nougat – vi har lavet vores egen 100g mørk chokolade 50g hakkede ristede hasselnødder 200g chokolade – tempereret Fremgangsmåde Start med at lave nougaten – du kan finde opskriften på vores hjemmeside. Temperer den mørke chokolade, og hæld dem i påskeformene. Stil dem derefter på køl. Smelt de 200g chokolade og rør det sammen med...

Læs mere →


Vegansk Ferrero Rocher

Vegansk Ferrero Rocher

Vegansk Ferrero Rocher De fleste af os kender denne chokolade-haps med hasselnødder fra Italien - en kærlig klassiker. Men vidste du, at du nemt selv kan lave dine egne Ferrero Rocher? Vores ristede hasselnødder er perfekte, hvis man selv vil prøve at eksperimentere lidt derhjemme. De smager himmelsk, og I skal selvfølgelig ikke snydes for en opskrift. Ingredienser 70 g mørk chokolade 2 spsk. kokosolie 6 spsk. groft hakket hasselnødder 1 spsk. kokossukker Lidt salt Hele ristede hasselnødder 3 spsk. hasselnøddesmør (se opskrift på hjemmelavet hasselnøddesmør) Silikoneforme her er brugt hjerter Fremgangsmåde Lav først et vandbad, ved at tilsætte vand i...

Læs mere →