Opskrifter — Morgenmad

Mads Lønnberg
Veganske kammerjunker

Veganske kammerjunker

Om sommeren hører disse små sprøde kagelignende kammerjunkere sig til.Denne opskrift er både glutenfri, uden raffineret sukker og vegansk. Nøddebazarens økologiske mandler giver kammerjunkerne en fin eftersmag af marcipan, som vi er helt vilde med! Ingredienser – 150 g mandler– 1,5 tsk loppefrøskaller– 1 tsk vaniljepulver– 1 tsk kardemomme– 0,5 tsk bagepulver– Lidt salt– 4 spsk agavesirup– 1 spsk kokosolie– 1 dl mandelmælk– Saften fra 1 lille citron Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 graders varmluft Blend mandler til mel Alle de tørre ingredienser blandes nu sammen i en skål Tilsæt derefter agavesirup, kokosolie, mandelmælk og citronsaft og rør godt sammen Lad blandingen...

Læs mere →


Mads Lønnberg
Surdej

Surdej

Kunne du tænke dig at lave bagværk med en surdej?Så kommer vi med en nem opskrift her, som passer meget sig selv. Dét der tager tid, og som kræver lidt ekstra opmærksomhed er opstartsfasen af din dej. Dejen er udelukkende lavet på fuldkorn, og du skal hverken bruge mejeriprodukt eller andre hjælpemidler såsom honning, så ingredienslisten er meget kort. Når du bruger af surdejen, og den skal skal leve videre: Nu har du en surdej, som du kan bruge, men for at undgå at skulle lave denne opstartsfase hver gang, så kan du let holde den i live ved at give...

Læs mere →


Mads Lønnberg
Granola med kokosflager og kakaonibs

Granola med kokosflager og kakaonibs

Nogle gange skal morgenmaden bare gå hurtigt – nyd denne granola med lidt frisk frugt og en skål kokosyoghurt. Det smager skønt, og så er man sikker på at få en god start på dagen! Generelt kan en granola laves på et utal af måder. Denne er simpel og lækker – den vil helt sikkert også hitte hos børnene. Ingredienser – 200 g havregryn– 100 g grofthakket mandler– 100 g kakaonibs– 100 g kokosflager– 3,5 spsk. agavesirup eller anden sødning– 2 tsk. vaniljepulver– 3 spsk. kokosolie Fremgangsmåde Tænd ovnen på 150 graders varmluft. Alle ingredienser blandes sammen i en skål....

Læs mere →


Mads Lønnberg
PowerNødGrød ala Mads Tolstrup

PowerNødGrød ala Mads Tolstrup

1 person “Winter is coming – derfor skal vi have en grød fuld af fedt og power til en kold morgen i naturen.”Sådan lyder det fra Mads Tolstrup, som har brugt vores økologiske nødder til at kreere en lækker grød – fuld af power og varme. Perfekt til en hverdag på farten eller til dit næste outdoor-eventyr. Mads guider her til hans PowerNøddeGrød: Ingredienser – En halv kop havregryn– 8 økologiske mandler– 10 ristede hasselnødder– En halv håndfuld tørrede tranebær– En halv håndfuld skovbær– Et godt drys kanel– 1 kop vand– 1/4 kop sødmælk, for en cremet substans og lidt ekstra...

Læs mere →

Seneste artikler