Opskrifter — Topping

Tamariristede mandler

Tamariristede mandler

Tamariristede mandler Tamariristede mandler gør sig både godt i salater eller som “saltede” snacks. De kan laves på under 5 minutter, og hvis du ikke har tamari, så kan du sagtens bruge almindelig soya i stedet. Ingredienser 100 g mandler 1 spsk. tamari Fremgangsmåde Mandler ristes på en varm tør pande indtil de begynder at få en lidt mørkere farve. Tag nu panden af varmen. Tilsæt 1 spsk. tamari og rør rundt med det samme, så tamari fordeles på mandlerne. Mandlerne er nu klar til servering. Lad mandlerne køle helt af, hvis de ikke skal spises med det samme. Opbevar...

Læs mere →


Saltede mandler

Saltede mandler

Saltede mandler Hjemmelavede saltede mandler er den perfekte snack til en kold øl eller som topping på utallige retter.  Men jeg kan da bare købe saltede mandler? Ja, men skal du skære ned på både salt og unødvendige kalorier, er det en rigtig god idé at gøre det selv, da du undgår den olie, som saltede mandler ofte er lavet i, og du kan selv justere, hvor salte nødderne skal være. Ingredienser 180 g mandler 125 g salt 5 dl kogt vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på ca. 150 grader. Opløs salt i det kogte vand. Hæld nødderne over i vandet...

Læs mere →


Granola med kokosflager og kakaonibs

Granola med kokosflager og kakaonibs

Granola med kokosflager og kakaonibs Vi elsker langsomme morgenen, men nogle gange skal morgenmaden bare gå hurtigt – nyd denne granola med lidt frisk frugt og en skål kokosyoghurt. Det smager skønt, og så er man sikker på at få en god start på dagen. Generelt kan en granola laves på et utal af måder. Denne er simpel og lækker – og den vil helt sikkert også hitte hos børnene. Ingredienser 200 g havregryn 100 g grofthakket mandler 100 g kakaonibs 100 g kokosflager 3,5 spsk. agavesirup eller anden sødning 2 tsk. vaniljepulver 3 spsk. kokosolie Fremgangsmåde Tænd ovnen på 150 graders...

Læs mere →


Peanutbutter granola med blandede nødder og kerner

Peanutbutter granola med blandede nødder og kerner

Peanutbutter granola med blandede nødder og kerner Denne granola er allerede blevet en basisvare i vores Nødde-køkken. Vi har aldrig tænkt på, at en peanutbutter udgave ville gå hen og blive så god.Drys denne variant over din havregrød, smoothie eller yoghurt. Ingredienser 100 g havregryn 3 spsk. peanutbutter 4 spsk. agavesirup 100 g blandede kerner (fx. græskar- og solsikkekerner) 100 g blandede nødder (fx. mandler og pekannødder) Fremgangsmåde Tænd ovnen på 150 graders varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir. Grov hak nødderne. Afvej de resterende ingredienser og bland det hele sammen over i en skål. Brug hænderne til at...

Læs mere →