Opskrifter — pekan

Spicy grøntsagsgryde

Spicy grøntsagsgryde

Spicy grøntsagsgryde Denne spicy grøntsagsgryde blev til, da jeg en søndag skulle finde på noget aftensmad, men køleskabet var ikke lige så fyldt og lækkert, som det kunne være. Der var blandt andet en halv squash, som var ved at nå udløbsdatoen, og det samme gjaldt den rest champignon. Derudover var der et halvt spidskål. På en underlig vis formåede jeg, med mit basislager samt mine lidt kedelige grøntsager, at lave en super lækker og simpel grøntsagsgryde med en masse smag fra krydderier og bid fra lidt pekannødder. Den tog ikke lang tid at lave, og næste dag var den...

Læs mere →


Peanutbutter granola med blandede nødder og kerner

Peanutbutter granola med blandede nødder og kerner

Peanutbutter granola med blandede nødder og kerner Denne granola er allerede blevet en basisvare i vores Nødde-køkken. Vi har aldrig tænkt på, at en peanutbutter udgave ville gå hen og blive så god.Drys denne variant over din havregrød, smoothie eller yoghurt. Ingredienser 100 g havregryn 3 spsk. peanutbutter 4 spsk. agavesirup 100 g blandede kerner (fx. græskar- og solsikkekerner) 100 g blandede nødder (fx. mandler og pekannødder) Fremgangsmåde Tænd ovnen på 150 graders varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir. Grov hak nødderne. Afvej de resterende ingredienser og bland det hele sammen over i en skål. Brug hænderne til at...

Læs mere →


Lækre müslibarer

Lækre müslibarer

Lækre müslibarer Disse müslibarer er søde og med bid i. Vi er sikre på, at børn også vil elske at få sådan en lille müslibar med i madpakken. De er også gode, hvis man rammer den tid på dagen og bare må have noget sødt. De er uden raffineret sukker, glutenfrie og veganske. Opskriften giver 8 stk. Ingredienser 50 g pekannødder 50 g mandler 40 g kokosmel 50 g glutenfrie havregryn 50 g gojibær 60 g dadler 60 g tørrede figner 40 g kokosolie kornene fra ½ vaniljestang Lidt salt Fremgangsmåde Start med at hælde lidt kogende vand over figner og dadler, så de...

Læs mere →


Vegansk græskarcheesecake med cashewnødder

Vegansk græskarcheesecake med cashewnødder

Vegansk græskarcheesecake med cashewnødder Say Halloween! Tænd op for (u)hyggen og prøv denne efterårsversion af den veganske cashew-cheesecake. Denne gang med græskar. Lige til at servere til Halloween eller en anden efterårsdag, der bare kalder på kage. Opskriften er til ca. 10 personer. Ingredienser Bund: 6 dl blandede nødder (fx. pekan– og hasselnødder) 250 g dadler 8 spsk. kokosmel 1 dl vand Et nip salt Fyldet: 5 dl cashewnødder 1 hokkaidogræskar 6 spsk. kokosolie 6 spsk. agavesirup 1 tsk. vaniljepulver Fremgangsmåde Læg cashewnødderne i blød i minimum 4 timer. Kom alle ingredienserne i en stærk blender/foodprocessor og blend ingredienserne sammen...

Læs mere →