
Cashew cheesecake med blåbær
Denne cashew cheesecake er både raw, glutenfri, uden raffineret sukker og vegansk. Ligesom den klassiske cheesecake er denne stadig dejlig cremet, velsmagende og smuk.
Den kræver lidt planlægning, men den er bestemt også det værd.
Opskriften er til 10 personer.
Ingredienser
- 100 g mandler
- 50 g ristede hasselnødder
- 50 g macadamianødder
- 50 g kokosmel
- 70 g glutenfri havregryn
- 70 g dadler
- Saften fra 2 små citroner
- 2 spsk. agavesirup
- 1 spsk kokosolie
- 1 knsp. salt
Cashew-fyld:
- 175 g cashewnødder
- 5 spsk agavesirup
- 2,5 spsk kokosolie
- 3 dl blåbær
- Saft fra 1 citron
Fremgangsmåde
- Dadler lægges i blød i ca. 10 minutter, medmindre de er bløde i forvejen.
- Alle nødder blendes til en grov mel og hældes over i en skål.
- Blend nu dadler, kokosolie, agavesirup og citron indtil det bliver en fin klistret masse.
- Hæld nu massen over til nødderne og tilsæt havregryn, kokosmel og salt.
- Rør godt sammen, indtil det hele har en klistret og fin konsistens.
- Med en smurt springform presses massen og fordeles.
- Sæt nu bunden i fryseren i minimum 2 timer.
Cashew-fyld:
- Cashewnødder skal ligge i blød i minimum 4 timer.
- Derefter kan alle ingredienser til fyldet, inklusiv cashewnødderne, komme i en blender og blendes helt fint. Konsistensen skal være cremet. Dette kan godt tage lidt til alt efter blenderens styrke.
- Fordel nu cashew-fyld ovenpå bunden, og sæt kagen tilbage i fryseren.
- Lad kagen stå i fryseren i 2 timer minimum.
- Kagen kan sagtens stå natten over og tages op 30 minutter inden servering.
- Pynt kagen – her er brugt friske danske jordbær, lidt kokosmel og lidt reven citronskal.
Velbekomme 🤎