Kikærtesalat med tranebær
Denne kikærtesalat smager af Marokko. Med den friske mynte, spidskommen og tranebær kan man næsten kun drømme sig væk til sydens sol.
Server salaten som tilbehør og tag resterne med på madpakken næste dag – den smager stadig forrygende dagen efter.
Opskriften er til 2 personer.
Ingredienser
- 200 g blødgjorte kikærter
- 75 g tranebær
- 3 gulerødder
- En håndfuld frisk mynte og persille
Det skal du bruge til dressing:
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. hampefrøolie
- 1 tsk. agavesirup
- 1 tsk. hel spidskommen
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kikærter lægges i blød natten over og koges efter anvisning (alternativt kan også bruges en dåse kikærter).
- Derefter hakkes tranebær groft og gulerødder skæres i ønskede størrelse.
- Hak de friske urter fint og tilsæt det hele i en skål.
- Dressigen mikses sammen og rystes godt. Smag til inden den hældes over salaten!
- Hæld dressing over salaten og sæt på køl.
- Lad gerne salaten stå og trække smag i et par timer (så smager den endu bedre).
Velbekomme 🤎