Kikærtesalat med tranebær

Kikærtesalat med tranebær

Kikærtesalat med tranebær

Denne kikærtesalat smager af Marokko. Med den friske mynte, spidskommen og tranebær kan man næsten kun drømme sig væk til sydens sol.

Server salaten som tilbehør og tag resterne med på madpakken næste dag – den smager stadig forrygende dagen efter.

Opskriften er til 2 personer.

Ingredienser

  • 200 g blødgjorte kikærter
  • 75 g tranebær
  • 3 gulerødder
  • En håndfuld frisk mynte og persille

Det skal du bruge til dressing:

  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. hampefrøolie
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1 tsk. hel spidskommen
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kikærter lægges i blød natten over og koges efter anvisning (alternativt kan også bruges en dåse kikærter).
  2. Derefter hakkes tranebær groft og gulerødder skæres i ønskede størrelse.
  3. Hak de friske urter fint og tilsæt det hele i en skål.
  4. Dressigen mikses sammen og rystes godt. Smag til inden den hældes over salaten!
  5. Hæld dressing over salaten og sæt på køl.
  6. Lad gerne salaten stå og trække smag i et par timer (så smager den endu bedre).

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.