Blåbærmuffins
Blåbærmuffins er en dejlig klassiker, og Nøddebazaren har lavet en glutenfri version uden tilsat raffineret sukker.
Til denne opskrift er brugt Nøddebazarens tørrede blåbær, som er sødet med æblejuice i stedet for sukker, og de giver disse muffins en sød og syrlig smag.
Opskriften giver 12 muffins.
Ingredienser
- 200 g havregryn
- 120 g dadler
- 2 hørfrøæg*
- 2 dl mandelmælk (se opskrift på hjemmelavet mandelmælk)
- 2 spsk. kokosolie
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. vaniljepulver
- 0,5 tsk. kanel
- Lidt salt
- 200 g tørrede blåbær
* Et hørfrøæg laves ved at blende 2 spsk. hørfrø. De blendede hørfrø hældes i en skål og tilføjes 4 spsk. vand. Lad stå i ca. 10 minutter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
- Havregryn blendes til mel og hældes over i en skål.
- Derefter blendes kokosolie og dadler sammen til en jævn masse og tilføjes skålen med havremel.
- Tilføj de resterende ingredienser og rør godt sammen. Dejen skal være meget klistret.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme.
- Bag dine muffins i ca. 20 minutter.
- Spis med det samme mens de er lune – eller gem dem til senere. De smager også godt kolde.
- De kan opbevares i en lufttæt beholder eller de kan fryses ned.
Velbekomme 🤎