
Cremet broccolisalat med tranebær
Vores broccolisalat er en klassisk efterårssalat med grove grøntsager og sensommerens sidste krydderurter.
Broccolisalaten gør sig rigtig godt til buffet bordet, da den både er mættende, smuk og meget let at lave selv (og den bliver næsten kun bedre af at stå natten over, hvis der altså bliver rester tilovers).
Opskriften er til 2 personer.
Ingredienser
- 1 broccoli hoved
- Ca. 5 gulerødder
- En håndfuld tranebær
- En håndfuld frisk mynte eller persille
Dressing:
- Saft og skal fra en økologisk citron
- 1,5 dl. neutral soyayoghurt
- 1 tsk. dijonsennep
- 1,5 tsk. agavesirup eller anden sødning
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær broccolien ud i grove stykker og hæld over i en skål. Broccolistokken skal ikke bruges, men et tip er, at fryse stokken ned, og gemme den, til en dag der skal laves grøntsagsfond.
- Gulerødder skæres også ud i skiver – brug evt. en mandolinjern, og blandes med broccoli.
- Tranebær skæres i halve, og mynte eller persille hakkes groft og tilføjes ligeledes.
- Dressingen laves ved at mikse alle ingredienserne godt sammen.
- Hæld dressingen over salaten og lad stå på køl i gerne et par timer før servering.
Velbekomme 🤎