
Pistaciefudge med gojibær
Denne karamel-lignende pistaciefudge med gojibær er lige til at sætte tænderne i, når du bliver lækkersulten.
Brug den for eksempel som alternativ til julens konfekt – den kan laves i alverdens varianter. Hvis du ikke er til den bløde fudge-konsistens, så lad den da stå i fryseren et par timer, og du får et alternativ til chokolade.
Ingredienser
- 150 g mandelsmør (se opskrift for hjemmelavet mandelsmør)
- 60 g kakao
- 60 g pistacienødder
- 30 g gojibær
- 35 g kokosolie
- 5 tsk. dadelsirup
Mandelsmør med vanilje:
- 150 g mandler
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. agavesirup
- 1 knsp. salt
Fremgangsmåde
- Kokosolie smeltes i en gryde.
- Derefter blendes den smeltede kokosolie sammen med mandelsmør, kakao og dadelsirup indtil du får en fast og let-klistrende konsistens.
- Hæld massen over i en skål og stil til side.
- Derefter hakkes pistacienødder groft.
- Tilsæt nu de grofthakkede pistacienødder og gojibær til skålen og ælt sammen med hænderne.
- Tag et stykke bagepapir og fordel massen.
- Sæt et nyt stykke bagepapir ovenpå massen og rul nu din fudge-dej med en kagerulle.
- Sæt din fudge i køleskabet i ca. 30 minutter hvorefter den kan skæres i ønskede størrelser og serveres.
- Hvis den ikke skal serveres med det samme kan din fudge opbevares i en lufttæt beholder i fryseren – tag den dog op 30 minutter inden.
Mandelsmør med vanilje:
- Forvarm en ovn på ca 150 grader.
- Sæt mandlerne i ovnen i ca. 12-15 minutter.
- Blend nu alle ingredienser sammen med mandlerne indtil du får en let klistrende smør.
- Alt efter hvor stærk din blender er, kan dette godt tage tid.
- Stop løbende blenderen og skrab mandelsmør fra kanterne, så det hele blendes godt.
- Din mandelsmør er nu færdig og klar til brug.
Velbekomme 🤎