Crunchy kernedrys

Crunchy kernedrys

Denne opskrift på crunchy kernedrys kan i den grad gøre enhver mandag morgen lidt bedre.

Som navnet antyder er den meget knasende, og denne udgave af en morgenmadsdrys er uden olie, men indeholder derimod naturligt fedt fra de forskellige kerner og mandelsmør, som indgår i ingredienslisten.

Derudover giver dadlerne sammen med vanilje og kanel en perfekt sødmen.

Hvis du ikke har de præcis samme tørre ingredienser, så kan man sagtens tilføje andre kerner eller nødder i stedet.

Ingredienser

– 130 g dadler
– 1 dl vand
– 50 g mandelsmør (se opskrift her)
– 1/2 tsk. kanel
– 1/2 tsk. vaniljepulver
– 1 knsp. salt
– 130 g havregryn
– 30 g ristede hampefrø
– 30 g solsikkekerner
– 30 g græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150 graders varmluft
  2. Hæld nu dadler, vand, mandelsmør, kanel, vaniljepulver og salt i en blender.
  3. Ingredienserne skal blendes godt sammen til en ensartet masse – den må godt være lidt tyk i konsistensen.
  4. Hæld nu massen over i en skål og tilsæt havregryn, hampefrø, solsikkekerner og græskarkerner og rør det hele godt sammen.
  5. Fordel nu det hele godt ud på en beklædt bageplade og sæt i midten af ovnen i ca. 20 minutter.
  6. Derefter røres der i blandingen, den vil nemlig stadig være “blød”.
  7. Sæt bagepladen tilbage i ovnen og bag i yderligere 15 minutter. Men rør i blandingen hvert 5. minut, så alt får lige meget varme, og intet brænder på 
  8. Tag drysset ud af ovnen og lad det køle helt af inden det opbevares i lufttæt beholder i køkkenskabet 

Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret