Ristede chokolademandler med appelsin
Kom i julestemning med disse chokolademandler med appelsin, der vil få hele dit køkken til at dufte af kanel, nellike og appelsin. De er utroligt lækre og lette at lave og passer perfekt til andre slags julekonfekt.
Ingredienser
- 100 g mandler
Kakaoblanding:
- 1 tsk. kanel
- 1 spsk. kakao
- En lille smule stødt nellike
Chokoladeblanding:
- Revet skal fra ½ appelsin
- 50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
- Sæt mandler på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter (men hold lige øje med dem).
- Når mandlerne er ristet færdigt, skal de køle af. Imens forberedes kakaoblandingen, som skal drysses henover de chokoladeovertrukne mandler.
- Tilsæt kanel, kakao og stødt nellike i en lille skål og bland godt med en ske.
- Derefter skal forberedes et vandbad til at smelte chokoladen. Dette gøres ved at vand bringes i kog i en lille kasserolle. Sæt en skål ovenpå og tilsæt chokoladen. Når chokoladen begynder at smelte tilsæt da revet appelsinskal til blandingen.
- Tag et par mandler af gangen og sæt dem ned til den smeltede chokolade. Rør samtidig rundt med en gaffel, så mandlerne tildækkes helt af chokolade.
- Brug gaflen til at fiske chokolademandlerne op og sæt dem forsigtigt på en tallerken med bagepapir. Stil chokolademandlerne på køl så chokoladen kan størkne.
- Nu er mandlerne klar til at få det sidste jule-touch: drys med kakaoblandingen. Der kan også tilsættes lidt kakaoblanding i et lillesyltetøjsglas, som på billedet, og tilsæt et par mandler og ryst forsigtigt.
Så kan I bare gå i krig med julegodterne.
Velbekomme 🤎
Billede er lånt af Toot Sweet