Ristede chokolademandler med appelsin

Ristede chokolademandler med appelsin

Med en duft af både kanel, nellike og kakao kan denne simple opskrift kun frembringe julehygge og julestemning.

Ingredienser

– 100 g mandler

Kakaoblanding:
– 1 tsk. kanel
– 1 spsk. kakao
– En lille smule stødt nellike

Chokoladeblanding:
– Revet skal fra ½ appelsin
– 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 graders varmluft.
  2. Sæt mandler på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter (men hold lige øje med dem).
  3. Når mandlerne er ristet færdigt, skal de køle af. Imens forberedes kakaoblandingen, som skal drysses henover de chokoladeovertrukne mandler.
  4. Tilsæt kanel, kakao og stødt nellike i en lille skål og bland godt med en ske.
  5. Derefter skal forberedes et vandbad til at smelte chokoladen. Dette gøres ved at vand bringes i kog i en lille kasserolle. Sæt en skål ovenpå og tilsæt chokoladen. Når chokoladen begynder at smelte tilsæt da revet appelsinskal til blandingen.
  6. Tag et par mandler af gangen og sæt dem ned til den smeltede chokolade. Rør samtidig rundt med en gaffel, så mandlerne tildækkes helt af chokolade.
  7. Brug gaflen til at fiske chokolademandlerne op og sæt dem forsigtigt på en tallerken med bagepapir. Stil chokolademandlerne på køl så chokoladen kan størkne.
  8. Nu er mandlerne klar til at få det sidste jule-touch: drys med kakaoblandingen. Der kan også tilsættes lidt kakaoblanding i et lillesyltetøjsglas, som på billedet, og tilsæt et par mandler og ryst forsigtigt.

Så kan I bare gå i krig med julegodterne.


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret