
Efterårsgranola
Denne sprøde granola sødet med æblemos og en smule agavesirup. Den er fuld af nødder og er et lækkert twist til morgenmaden, for eksempel på en smoothiebowl. Og så er den forresten super lækker og nem at lave!
Om efteråret er Danmark nemlig så rigt på forskellige æblesorter i naturen. Det er både hyggeligt og lækkert at plukke æblerne og derefter lave en masse opskrifter, hvor æbler indgår!
Denne granola er tænkt som et lækkert twist på sin havregryn de travle hverdags-morgener. Den kan også bruges som et sprødt element på fx en isdessert.
Ingredienser
- 100 g havregryn
- 70 g cashewnødder
- 95 g ristede hasselnødder
- 200 g æblemos
- 4 spsk. sirup fx agave
- 3 spsk. kokosmel (kokosflager kan også bruges)
- 1 knsp. salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 graders varmluft.
- Hak nu nødderne groft og hæld over i en skål sammen med havregryn og salt. Mix godt sammen.
- Tilsæt nu æblemos og sirup og bland igen godt sammen.
- Fordel nu blandingen godt på en bageplade og alt i ovnen i ca. 30-40 minutter.
- Rør godt undervejs, da alt blandingen skal blive helt sprød og ikke brandt på.
- Ca. 5 minutter inden din granola er færdig, drysses kokosmel over, og rør godt sammen.
- Tag nu granolaen ud af ovnen og lad den køle helt af inden den opbevares i en lufttæt beholder i et mørkt og tørt køkkenskab.
Velbekomme 🤎