Hjemmelavet basilikumspesto

Billede af basilikumpesto

Hjemmelavet basilikumspesto

Er der noget som duften af frisk basilikum? Hjemmelavet pesto må være en af livets simple glæder. Denne opskrift er laktosefri, og der er brugt valnødder, som giver et lækkert bid. Meget velegnet til isæt tapas, men også på brød, pasta, salater, suppe, ja hvad som helst der trænger til kulinarisk løft.

I opskriften er tilsat valnødder, som giver et lækkert bid til pestoen – derfor er den meget velegnet til eksempelvis tapas, hvor ristet brød med denne pesto helt sikkert vil gøre sig godt.

Denne pesto kan også bruges i salater til at give ekstra smag.

Lav gerne din pesto et par timer inden den skal serveres, da den derved vil få mere smag fra de forskellige ingredienser. 

Ingredienser

  • En god håndfuld basilikum
  • 30 g pinjekerner
  • 40 g valnødder
  • 1-2 fed hvidløg
  • Saften fra en lille citron
  • 5 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 2-3 tsk gærflager
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Pinjekerner ristes på en tør varm pande, indtil de får en gylden-brun kulør.
  2. Tag pinjekerner af varmen, og lad dem køle lidt af.
  3. I mellemtiden hakkes hvidløg og basilikum groft, og saften fra citronen presses og hældes over i din blender.
  4. Tilsæt nu ALLE ingredienser til din blender, og mix det hele godt sammen.
  5. Alt efter hvor grov du vil have din pesto, kan du tilpasse, hvor længe du vil blende.
  6. Hvis den skal være fin, så stop da blenderen løbende og tag en ske og skrab kanterne for pesto, hvorefter du blender  igen og eventuelt gentager med at skrabe kanterne.
  7. Hæld nu pestoen over på et skoldet glas og lufttæt låg og sæt i køleskabet.
  8. Pestoen kan holde sig i ca. 3-5 dage på køl.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.