Tahinbrownie med kakaonibs
Kan du heller ikke få nok af tahin og chokolade? Så prøv at sætte det sammen. Det er et match made in Heaven.
Kakaobønner i denne veganske og glutenfri tahinibrownie giver en intens smag af chokolade og en lækker knasende fornemmelse ved den første bid.
Server brownien enten med friske bær, is eller præcis som den er.
Opskrifter er til 8 personer
Ingredienser
- 130 g tahin
- 1 spsk. chiafrø
- 1/2 dl mandelmælk (se opskrift for hjemmelavet mandelmælk)
- 30 g kakaonibs
- 2 spsk. kakao
- 60 g havregryn
- 60 g dadler
- 50 g mørk chokolade
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 knsp. salt
Chokolade-glasur:
- 2 spsk. kokosolie
- 1 spsk. kakao
- 1 tsk. agavesirup
- 1 knsp. salt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen til 180 grader.
- Bland 1 spsk. chiafrø og 3 spsk. vand sammen og lad stå i 10 minutter.
- Tahin, chia blandingen, kakao, vaniljepulver, salt og mandelmælk røres godt sammen i en skål.
- Havregryn blendes til mel og tilføres nu blandingen. Rør godt rundt.
- Dadler, mørk chokolade hakkes groft
- Tilføj kakaonibs og de grofthakkede ingredienser i skålen.
- Rør forsigtigt rundt.
- Put bagepapir i bunden af en form.
- Dejen til din tahinbrownie fordeles så dejen er ca. 3 cm i højden.
- Bag brownien i ca. 18-20 minutter.
- Når brownien er færdigbagt, skal den være HELT nedkølet, før glasuren hældes over kagen.
Chokolade-glasur:
- Smelt kokosolie ved jævn varme i en lille kasserolle.
- Tilføj kakao, salt og agavesirup og rør godt sammen, så der ingen klumper er.
- Hæld nu glasuren over den nedkølede kage.
- Sæt kagen på køl i ca. 10 minutter, så glasuren kan sætte sig.
Tag den ud af køleskabet og nyd den.
Velbekomme 🤎