Vegansk ostesovs med kartofler og cashewnødder
Brug dette alternativ over din pizza, din lasagne eller blot som dip til snacks. Den smager intet mindre end FANTASTISK! Og det smarte er, at man sagtens kan lave dobbelt portion og fryse ned til næste gang aftensmaden skal stå på pizza.
Nøddebazaren siger mange tak til Johanne Mosgaard, som har ladet os dele denne herlige opskrift fra hendes blog! Opskrift er lånt fra den veganske blog Englerod (Find bloggen her).
Ingredienser
- 100 g cashewnødder
- 300 g kartofler
- 20-30 g gærflager
- 2 tsk. sennep
- Salt og peber
- Kogevand (fra kartoflerne) efter behov
Fremgangsmåde
- Læg cashewnødder i blød i 2-4 timer.
- Kartofler skrubbes og skæres i små stykker.
- Kog kartoflerne til de er møre og gem kogevandet.
- Blend nu de kogte kartofler sammen med de opblødte cashewnødder, gærflager, sennep, lidt kogevand samt salt og peber.
- Tilsæt lidt ekstra kogevand indtil der opnås den ønskede konsistens.
- Til pizza må ostesovsen godt være lidt tyndere.
Velbekomme 🤎