Æble-rabarber crumble

Æble-rabarber crumble

6 personer

En god dansk æble-rabarber crumble er da smagen af efterår!
Rabarberne var de sidste, som vi kunne finde i fryseren fra sommerens høst. Men de kan sagtens udskiftes med flere æbler!

Denne variant er i den sundere udgave, og dermed kan den sagtens spises som en lille ekstra sød overraskelse til weekend-morgenbordet.

Ingredienser

Æble/rabarber-delen:
– 250 g rabarber
– 250 g æbler
– 2 tsk. kokosolie
– 2 tsk kanel

Crumble-delen:
– 2 dl grofthakkede mandler
– 2 dl havregyn
– 1 dl boghvedekerner
– 1 dl æblemos
– 1 spsk. kokosolie
– 3 tsk. kokossukker
– 2 tsk. kanel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 graders varmluft
  2. Smør en form med lidt kokosolie i bunden, så din crumble ikke brænder sig fast.
  3. Æbler og rabarber skæres i små stykker og blandes sammen i en skål sammen med kokosolie og kanel.
  4. Fordel æble/rabarber delen i formen.
  5. Alle ingredienser til crumble-delen blandes og æltes også godt sammen i en skål, inden den fordeles over æble/rabarber-blandingen.
  6. Sæt crumblen i ovnen og bag i ca. 15-20 minutter.

Kokos-creme

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kokosmælk (den fede del)
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. agavesirup

Sådan gør du:

  1. Kokosmælk skal have stået på køl i minimum 1 time
  2. Alle ingredienser piskes godt sammen med en elpisker
  3. Server til din crumble med det samme

Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret