Cremet hokkaidotærte med cashewnødder
Uhyggeligt lækker no-bake hokkaidotærte med cashewnødder. Tærten er fløjsblød og dejligt krydret og stopfyldt med lækre nødder. Og den er både vegansk, glutenfri og uden raffineret sukker. En perfekt treat til dig selv eller små monstre, skeletter eller spøgelser, der måtte banke på din dør til Halloween.
Denne tærte kan sagtens forberedes et par dage før den er tiltænkt at blive serveret, da det er en raw kage. Dermed skal den blot opbevares på køl.
For et pænt snit skal den opbevares i fryseren, men den kan også opbevares i køleskabet for en lidt blødere konsistens.
Vi har pyntet med kokosflager og mørk chokolade. Smelt din chokolade over et vandbad sammen med kokosolien. Herefter kan du fordele din chokolade som du ønsker.
Ingredienser
Bunden:
- 100 g paranødder
- 100 g mandler
- 50 g valnødder
- 1 spsk. kakaopulver
- 100 g dadler
- 1 spsk. kokosolie
- 1/4 dl vand fra dadlerne
- 1 knsp. salt
Hokkaido fyld:
- 300 g hokkaido
- 150 g usaltede cashewnødder
- Saft fra 1 citron
- 60 g kokosolie
- 4 spsk. dadelsirup
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk. vaniljepulver
Pynt:
- Kokosflager
- 50 g mørk chokolade og 1 spsk. kokosolie
Fremgangsmåde
- Lidt kogende vand hældes over dadlerne indtil de bliver bløde (ca. 5 minutter).
- Hæld vandet fra dadlerne men gem 1/4 dl.
- Nu blendes alle ingredienser sammen indtil du får en ønsket konsistens på din bund. Den må gerne have lidt grove stykker nødder.
- Fordel nu lidt bagepapir i et tærtefad med en diameter på 20 cm.
- Brug en ske til at fordele hele dejen i tærtefadet.
- Sæt nu din tærtebund i fryseren i ca. 2 timer.
- Nu er bunden klar til hokkaido fyldet.
Hokkaido fyld:
- Cashewnødder sættes i blød i minimum 4 timer. Hvis du ikke har tålmodighed til dette trin, så kan du også nøjes med at hælde kogende vand over cashewnødderne – så skal de kun stå i blød 1 time.
- Hokkaido-græskar skyldes og skæres i små tern.
- Put dinne hokkaido tern i en lille kasserolle og lad dem koge i ca 15 minutter, eller indtil de er helt møre.
- Derefter tilsættes alle ingredienser i en blender, og det hele blendes sammen indtil du får en cremet og ensartet masse. Alt efter hvor stærk din blender er, så kan dette godt tage lidt tid. Den skal helst være helt cremet og fin uden klumper i konsistensen.
- Brug nu en dejskraber til at fordele hokkaido-fyldet over din nøddebund.
- Stil nu din hokkaido-tærte tilbage i fryseren i ca. 4 timer.
- Nu kan du pynte din tærte alt efter hvad du ønsker.
Velbekomme 🤎