Æblecrumble

Æblecrumble

6 personer

Æblecrumble er en af de helt store favoritter, når efteråret melder sin ankomst.

Gå ud i det danske land og pluk en masse æbler – og så vær rigtig god ved dig selv (og dine nærmeste) ved at lave denne opskrift på æblecrumble. Den kan både nydes lun men så sandelig også kold.

Det er et hyggeligt weekend-projekt med børnene – de vil sikkert også både elske at plukke æbler, lave crumble og selvfølgelig at spise den! Det er ikke tosset at nyde sammen med en kop kaffe eller som en dessert.

Ingredienser

– 4-5 æbler
– 100 g paranødder
– 70 g mandler
– 100 g havregryn
– 60 g kokosmel
– 1 tsk kanel + ekstra til drys
– 2 spsk kokosolie
– 4 spsk sirup
– 1 knsp salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 175 graders varmluft.
  2. Imens ovnen varmer op forberedes din crumble-dej ved at blande havregryn, kokosmel, kanel og salt sammen i en skål.
  3. Hak nødderne groft og tilsæt blandingen og rør sammen.
  4. Tilsæt nu sirup og kokosolie til blandingen – brug nu hænderne til at “ælte” alle ingredienser godt sammen. Det skal blive en god klistret crumble-dej.
  5. Smør nu et tærtefad med lidt kokosolie.
  6. Skær æblerne i både og fordel i fadet og drys med lidt ekstra kanel.
  7. Fordel nu crumble-dejen udover æblerne og sæt i midten af den varme ovn i ca. 20 minutter.
  8. Nyd æblecrumblen med f.eks. lidt soya yoghurt.
  9. Velbekomme.

Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret