Frisk pæresalat med dild og ristede hasselnødder
Ikke nok med at denne friske pæresalat er visuelt smuk at se på, så er den både let at lave og virkelig smagfuld. Den har en frisk smag fra citron, sprødhed fra kålen og “kant” fra dilden.
Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser
- 1/4 hvidkål
- Ca. 150 g spinat
- 1,5 pære
- 2 forårsløg
- 1 bundt dild
- Saften fra 1,5 citron
- Olie (fx olivenolie)
- Salt og peber
- En håndfuld ristede hasselnødder
Fremgangsmåde
- Snit kålet fint – gerne med et mandolinjern.
- Hak spinat groft og skær pærene ud i tern.
- Snit nu forårsløg fint – igen kan mandolinjernet med fordel anvendes.
- Dilden hakkes fint og alle ingredienserne blandes sammen i en skål.
- Pres saften fra citron over blandingen og tilføj salt og peber efter eget ønske.
- Bland hele salaten sammen og lad den gerne stå nogle timer inden servering, for at få mere smag.
- Inden servering ristes hasselnødder på en tør pande og hakkes groft.
- Hæld hasselnødderne over salaten og server med det samme.
Velbekomme 🤎