Hjemmelavet nougat

Hjemmelavet nougat

Hjemmelavet nougat

Er du klar til en hjemmelavet nougat, som smelter på tungen?

Julen byder på mange traditioner, og kakaokonfekten kan vi da ikke komme udenom. Her samles familien og hyggen spreder sig i de små danske hjem.

Vores ristede hasselnødder er perfekte til den her opskrift, da de både dufter og smager af nougat. Denne opskrift er simpel og smager så himmelsk godt, at I selvfølgelig skal have opskriften.

Opskrifter en til 4 personer.

Ingredienser

  • 100g ristede hasselnødder
  • En knivspis salt
  • 2 tsk. kokosolie
  • 1 ½ spsk. agavesirup
  • 50 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. De ristede hasselnødder blendes sammen med salt, kokosolie og agavesirup indtil det bliver til nøddesmør i konsistens. Alt efter hvor stærk din blender er kan dette tage omkring 5-10 minutter.
  2. Husk også at stoppe undervejs og skrabe nougatmassen fra kanterne.
  3. Derefter laves et vandbad, hvor en lille kasserolle med lidt vand bringes i kog.
  4. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt det over vandbadet i en lille skål. Husk at røre samtidig.
  5. Når chokoladen er helt smeltet hældes den over i blenderen med nøddesmørren, hvorefter det hele blendes sammen.
  6. Til sidst hældes nougatmassen ud på en glat flade som er dækket af bagepapir og fordel nougaten i den ønskede tykkelse. Brug en dejskraber og prøv så godt du kan at få en glat overflade.
  7. Stil på køl i fryseren i ca. 30 minutter, så massen kan størkne.
  8. Så er din hjemmelavede nougat klar til at blive skåret i de ønskede former og størrelser.
  9. Hvis nougaten ikke skal bruges med det samme, kan den sagtens blive i fryseren – tag den dog op ca. 20-30 minutter inden servering – igen kan dette dog variere alt efter hvor tykke nougat stykkerne er.

Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.