Karamelliseret mandelbrud med kokosflager

Karamelliseret mandelbrud med kokosflager

8-10 stk

Disse karamelliserede mandelbrud med kokosflager får den karakteristiske mørke og let brændte smag fra dadelsirup.
Dadler er nemlig hyppigt brugt i det vegansk søde køkken til at lave karamel.
Disse brud er både sprøde, og karamel smagen er dejlig gennemtrængende.

Så hvis du elsker karamel, er dette opskriften!

Den gode nyhed er, at du kun skal bruge 4 ingredienser, og her kræves ikke specielle køkkenfærdigheder.

Ingredienser

– 150 g mandler
– 80 g kokosflager
– 3,5 spsk dadelsirup
– 1/3 tsk salt 

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på ca. 160 graders varmluft
  2. Hak nu mandler groft – gerne blot i halve.
  3. Hæld nu mandler, salt og kokosflager i en skål og rør godt sammen.
  4. Tilsæt nu dadelsirup og bland sammen.
  5. Massen er meget klistret, så du kan med fordel bruge hænderne – de kan jo vaskes bagefter 
  6. Fordel nu den klistrede masse i en form med bagepapir (vi havde kun en lille tærteform, så alt kan bruges)
  7. Sørg for at massen er mast godt ned i formen uden “huller”.
  8. Stil nu formen i midten af den varme ovn og lad den bage i ca. 25 minutter (måske lidt mere eller mindre) alt efter ovn.
  9. Husk at holde øje – den skal ikke være helt brændt for oven.
  10. Lad det nu køle helt af, inden bruddet skæres ud i de ønskede størrelser.
  11. Opbevar i en lufttæt beholder i stuetemperatur, hvis de ikke skal serveres med det samme

Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret