
Spinattærte med cashew-sovs
Tærte er en rigtig god ret, hvis du skal tømme køleskabet for grøntsager, som er ved at nå sidste holdbarhedsdato.
I stedet for den klassiske ægge-masse kommer vi med vores udgave af en spinattærte med cashew-sovs.
Tærebunden er glutenfri.
Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser
Tærtebund:
- 5 dl kikærtemel
- 2,5 dl vand
- 0,5 tsk. salt
- 0,5 tsk. bagepulver
Cashew nøddesovs:
- 200 g cashewnødder
- 3 dl vand
- 2 spsk. gærflager
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk. timian
- salt
Spinatfyld:
- 200 g frisk spinat
- 1 stort løg
- 150 g broccoli
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
- Cashewnødder sættes i blød i minimum 4 timer.
- Ovnen tændes og sættes til ca. 180 graders varmluft.
- Derefter hældes alle ingredienserne til cashew nøddesovs i en blender, og det hele blendes sammen i ca. 2-3 minutter. Sovsen skal være helt ensartet.
- Så laves tærtebunden ved at røre alle ingredienser sammen i en skål. Denne dej skal være klistret.
Smør en tærteform med olie og hæld dejen over og fordel den grundigt. Brug evt. en ske. - Lav prikker i tærtebunden med en gaffel.
- Sæt nu tærtebunden i ovnen i ca. 5-10 minutter.
- Imens laves spinatfyld.
- Hak løg og broccoli fint.
- Tilsæt først olie, løg, salt og peber i en gryde – det er smartest at brug en gryde, for at undgå spinat i hele køkkenet.
- Når løget er blødt tilsæt da frisk spinat og broccoli.
- Rør rundt og få alle grøntsager varmet.
- Når tærteformen har været i ovnen i de ca. 5-10 minutter, tages den ud af ovnen og spinatfyld fordeles over bunden.
- Derefter hældes cashew-nøddesovs over, så den fordeler alt fyldet.
- Sæt nu tærten tilbage i ovnen, og lad den bage i ca. 40 minutter.
- Når den tages ud, må den gerne stå og trække i ca. 10 minutter.
Velbekomme 🤎