Romanescosalat med tamariristede mandler

Romanescosalat med tamariristede mandler

Romanescosalat med tamariristede mandler

Romanesco må være en af de smukkeste grønsager, naturen har skabt. Ikke bare hæver den rettens visuelle udtryk, men den giver også vintersalater et dejligt bid. Denne romanescosalat er både smuk og lækker, og de tamariristede mandler giver salaten et skud umami.

Her kommer en simpel vintersalat, som gør sig godt som tilbehør til det øvrige måltid.

Ingredienser

  • 1/2 romanescokål
  • 1 æble

Tamariristede mandler:

  • 60 g mandler
  • 1 spsk. tamari eller soya

Dressing:

  • 1 spsk. hampefrøolie
  • Saften fra 1/2 citron
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1/2 spsk. revet ingefær
  • 1 tsk. agavesirup
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Mandler ristes på en tør pande, og når de bliver gyldne i farven tages panden af blusset.
  2. Tilsæt nu tamari og rør med det samme for at fordele det godt ud på alle mandlerne.
  3. Stil mandlerne til side og lad dem køle af.
  4. Skær derefter romanesco ud i passende størrelse, æblet hakkes i tern og hældes i en skål.
  5. Bland alle ingredienser til dressing godt sammen og hæld over romanescosalaten.
  6. Bland det hele godt sammen, og lad derefter gerne salaten stå på køl i 2 timer for at trække smag.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.