Romanescosalat med tamariristede mandler

Romanescosalat med tamariristede mandler

Romanesco er simpelthen blot ren natur i den smukkeste udgave.

Romanescokål bidrager ikke kun med det æstetiske men også det sensoriske i vintersalater.

Her kommer en simpel vintersalat, som gør sig godt som tilbehør til det øvrige måltid.

Ingredienser

– 1/2 romanescokål
– 1 æble

Tamariristede mandler:
– 60 g mandler
– 1 spsk. tamari eller soya

Dressing:
– 1 spsk. hampefrøolie
– Saften fra 1/2 citron
– 1/2 fed hvidløg
– 1/2 spsk. revet ingefær
– 1 tsk. agavesirup
– Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Mandler ristes på en tør pande, og når de bliver gyldne i farven tages panden af blus.
  2. Tilsæt nu tamari og rør med det samme for at fordele det godt ud på alle mandlerne.
  3. Stil mandlerne til side og lad dem køle af.
  4. Skær derefter romanesco ud i passende størrelse,  æblet hakkes i tern og hældes over i en skål.
  5. Bland alle ingredienser til dressing godt sammen og hæld over romanescosalaten.
  6. Bland det hele godt sammen, og lad derefter gerne salaten stå på køl i 2 timer for at trække smag.

Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret