Vegansk brownie

Vegansk brownie

Vegansk brownie

Disse sprøde veganske browniestykker var først noget af et “eksperiment”. Og det viste sig at blive en stor succes!

Kender du det, når et stykke brownie bare kan være lidt for “tung”?  Så er der her det perfekte lille stykke brownie, som med det knasende og luftige øverste lag balancerer godt med den lidt tungere browniebund.

Opskriften er til 12 personer.

Ingredienser

Brownie bund: 

  • 1 dl kokosmel
  • 2 dl valnødder
  • 100 g dadler
  • 1,5 spsk kakaopulver
  • 2 spsk agave sirup
  • 1 knsp salt

Brownie top: 

  • 2 spsk kokosolie
  • 4 dl poppet amaranth*
  • 2 spsk agave sirup
  • 1 spsk kakaopulver

* Poppet amaranth kan også erstattes af poppet ris, men vi kunne ikke finde nogle uden sukker, og dette alternativ smager yderst godt – amarant kan også bruges i det glutenfri bageunivers.

Fremgangsmåde

  1. Først forberedes browniebunden ved at lægge dadler i blød i ca 2 timer i koldt vand.
  2. Derefter tørristes kokosmel på en pande indtil de bliver gyldne i farven.
  3. Alle ingredienser hældes i en blender og blendes godt sammen.
  4. Fordel nu browniebunden i en form og sæt i fryseren.
  5. Imens laves den sprøde top ved at smelte kokosolie i en gryde ved lav varme sammen med agavesirup.
  6. Brug et piskeris imens kokosolie og agave blandes sammen.
  7. Tag gryden af varmen og tilsæt kakaopulver, og pisk indtil det hele er blandet godt sammen.
  8. Til sidst hældes poppet amarant i blandingen og det hele skal røres godt sammen, hvorefter det kan hældes over den kølig browniebund.
  9. Sæt nu tilbage i fryseren og lad den stå i ca. 3 timer eller indtil den er fast.
  10. Server med det samme eller opbevar i en lufttæt beholder i fryseren indtil den skal serveres.

Velbekomme 🤎


Ældre artikler Nyere artikler

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de bliver publiceret.