
Vegansk græskarcheesecake med cashewnødder
Say Halloween! Tænd op for (u)hyggen og prøv denne efterårsversion af den veganske cashew-cheesecake. Denne gang med græskar. Lige til at servere til Halloween eller en anden efterårsdag, der bare kalder på kage.
Opskriften er til ca. 10 personer.
Ingredienser
Bund:
- 6 dl blandede nødder (fx. pekan– og hasselnødder)
- 250 g dadler
- 8 spsk. kokosmel
- 1 dl vand
- Et nip salt
Fyldet:
- 5 dl cashewnødder
- 1 hokkaidogræskar
- 6 spsk. kokosolie
- 6 spsk. agavesirup
- 1 tsk. vaniljepulver
Fremgangsmåde
- Læg cashewnødderne i blød i minimum 4 timer.
- Kom alle ingredienserne i en stærk blender/foodprocessor og blend ingredienserne sammen til en klistret masse.
- Tag et tærtefad (her er brugt et fad med en diameter på 24 cm) og beklæd den med bagepapir.
- Den klistrede nøddebundsmasse spredes jævnt ud i tærtefadet med letfugtede fingre ved at trygge dejen ned i fadet.
- Sæt fadet i fryseren mens fyldet forberedes.
- Græskarpuré laves først ved at skære hokkaidogræskarret i halve.
- Græskarkernerne fjernes.
- Skær nu græskarret i mindre stykker og kog det med letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, indtil græskarstykkerne er møre.
- Blend derefter det kogte græskar med lidt salt.
- Afmål 3 dl af blandingen til græskarpuré.
- Græskarpuréen sættes med det samme på køl.
- Nu kan resten af fyldet forberedes.
- De udblødte cashewnødder hældes over i en si og skydes.
- Alle ingredienser, inklusiv græskarpuré, hældes over i en blender, hvor det hele blendes sammen, indtil det er en cremet konsistens uden klumper.
- Fyldes fordeles nu med en dejskraber over nøddebunden, som er kølet godt af.
- Lad til slut kagen køle i minimum 2 timer.
- 15 minutter inden servering tages den veganske cheesecake op af fryseren og pyntes. Kun fantasien sætter grænser – vi har pyntet med kokosmel og en farlig edderkop!
Vi håber, du vil nyde vores bud på en vegansk cheesecake, der er helt perfekt i efterårsmånederne.
Velbekomme 🤎