Er nødder sundt under graviditet?

Er nødder sundt under graviditet?

Er du så heldig at være blevet gravid eller ønsker du at blive det, så er du måske også ekstra opmærksom på, hvad du putter i munden.

Der sker meget i kvindekroppen, når der skal gro et liv derinde, og det er vigtigt, at du får de nødvendige vitaminer, mineraler og næring, så du kan skabe gode betingelser for fosteret.

Vi i Nøddebazaren er ikke kostvejledere eller ernæringseksperter, og det er vigtigt, at du konsulterer egen læge eller sundhedsvejleder omkring kost og ernæring under din graviditet.

Helt overordnet kan nødder sammen med en varieret kost være en sund og nærende snackmulighed for gravide kvinder, så længe de indtages med måde. Nødder er nemlig en god kilde til protein, sunde fedtstoffer, fibre, vitaminer og mineraler, såsom folat, jern, magnesium og zink, som er vigtige for fostrets udvikling.

Følgende er nogle af de bedste nødder at indtage under graviditeten:

Mandler:

Mandler er rige på protein, fibre og vitamin E. De kan hjælpe med at støtte fosterudviklingen og reducere risikoen for svangerskabsdiabetes.

Valnødder:

Valnødder indeholder meget omega-3 fedtsyrer, som kan hjælpe med udviklingen af barnets hjerne og øjne.

Cashewnødder:

Cashewnødder er en god kilde til protein, jern og magnesium, som kan hjælpe med at støtte udviklingen af barnets knogler og muskler.

Paranødder:

Paranødder er rige på selen, som er vigtigt for udviklingen af barnets skjoldbruskkirtel.

Pistacienødder:

Pistacienødder er en god kilde til protein, fibre og kalium, som kan hjælpe med blodtryksregulering under graviditet.

5 nemme måder at integrere nødder i din hverdag

  1. På morgengrød, som Granola eller i smoothie
  2. Som snack sammen med et stykke frugt, når energien er lav
  3. Som et knasende tilskud til din sprøde salat
  4. Ristet på panden og som topping på gryderetter og supper
  5. I desserter som dadelkugler, rawcakes, havrebarer

Det er vigtigt at indtage nødder med måde. En håndfuld nødder om dagen kan give vigtige næringsstoffer til en sund graviditet.

Nogle kvinder kan dog have nøddeallergi eller -intolerance, så det er vigtigt at rådføre sig med en sundhedsvejleder, hvis du er i tvivl.

Vil du have mere overskud under din graviditet og undgå rygsmerter, så er en god søvn essentiel. I den sammenhæng kan vi anbefale at bruge en graviditetspude.

Vi ønsker dig en sund graviditet.


Ældre artikler Nyere artikler