Hjemmelavet rabarber is med chokolade og nøddedrys
Hvem kunne ikke godt spise en hjemmelavet rabarber is med chokolade og nøddedrys?
Vi synes i hvert fald, at det er et rigtig godt bud på en frisk og lækker sommerdessert eller til når is-sulten i de varme sommermåneder maser sig på.
Opskriften er til 3 personer.
Ingredienser
- 3 stk. is-forme med tilhørende ispinde
- Mørk chokolade
- 2 tsk. kokosolie
- Hakkede nødder (det kan være ristede hasselnødder eller mandler)
- Afkølet rabarbersaft
Fremgangsmåde
- Den afkølede rabarbersaft hældes over i formene, og skal stå på køl i ca. 4-5 timer, eller indtil isene er helt frosne.
- Når isene er klar til at blive pyntet skal chokoladen smeltes over et vandbad.
- Et vandbad laves ved at fylde lidt vand i en gryde med en skål som låg, hvorefter vandet bringes i kog.
- Imens du venter på at vandet bringes i kog, kan du hakke chokoladen groft og tilsætte skålen, som er over gryden.
- Tilsæt yderligere kokosolie (kokosolie er med til at give chokoladen det karakteristiske knæk).
- Chokoladen og kokosolien vil nu langsomt smelte, da de varme dampe, fra gryden, vil varme skålen op.
- Rør hele tiden i chokoladen, imens den smelter.
- Når ca. halvdelen af chokoladen er smeltet, tages skålen af gryden, og resten af chokoladen smeltes udelukkende fra den allerede smeltede chokolade – rør stadig hele tiden i chokoladen.
- Når alt chokoladen er smeltet, så er du klar til at pynte dine is præcis som du ønsker.
- Husk at gæld drys eller anden pynt over med det samme, efter du har puttet smeltet chokolade på dine is. Chokoladen vil nemlig hurtigt størkne .
- Server nu dine is med det samme.
Velbekomme 🤎