Veganske snickers bites
Smagen i disse små snickers bites er uhyggelig tæt på den populære chokoladebar uden raffineret sukker – så kan det jo ikke blive meget bedre, vel?
Opskriften giver ca. 20 bites.
Ingredienser
Til ”karamellen”:
- 8 dadler
- 1 dl mandelmælk (se opskrift på hjemmelavet mandelmælk)
- 1 spsk. peanutbutter
- 2,5 dl grofthakkede jordnødder
- 1 tsk. salt
Til ”nougat”:
- 110 g peanutbutter
- 3 spsk. kokosmel
- 4 spsk. dadelsirup
- 100 g smeltet mørk chokolade til at overtrække
Fremgangsmåde
- Vi starter med at lave karamellen.
- Dadler, mandelmælk og peanutbutter blendes sammen.
- Derefter hældes karamellen over i en skål, og de grofthakkede peanuts tilsættes og røres godt sammen med en ske.
- Nu skal vi i gang med nougat.
- Først tilsættes kokosmel, dadelsirup og peanutbutter en skål, og der røres godt sammen indtil nougat-massen bliver helt ensartet.
Nu skal selve snickersbarerne laves:
- Først lægges karamelmassen ned i en firkantet form (her er brugt en plastikbøtte og lagt noget bagepapir i bunden). Fordel massen jævnt.
- Derefter hældes nougat-massen ovenpå og ligeledes fordeles i et jævnt lag.
- Stil nu i fryseren i minimum 3 timer.
- Nu skal snickersbarerne skæres ud i de ønskede størrelser, så de er klar til at blive overtrukket med chokolade.
- Hæld vand i en gryde og tænd for blusset. Sæt en skål ovenpå gryden og tilsæt grofthakket chokolade.
- Chokoladen vil nu langsomt smelte, og når der ikke er flere chokoladestykker tilbage tages skålen af gryden.
- Tag nu én snickersbar af gangen og sæt ned i skålen og dæk forsigtigt til med chokolade. Når snickersbaren er dækket sættes den over på en tallerken (evt. med noget bagepapir).
- De chokolade overtrukne snickersbarer skal i fryseren i ca. 10 minutter, og så er de klar til servering. Skal de ikke bruges med det samme, så opbevar dem i en lufttæt beholder i fryseren.
Velbekomme 🤎