
Piña-barer
Piña betyder ananas på spansk – og det er netop ananas, som er hovedingrediensen i disse små barer. De er lige til at tage med på farten, eller hvis man blot har en sød tand.
De tørrede ananas tilføjer en syrlig smag, som komplimenterer det søde fra agaven.
Ingredienser
- 100 g havregryn
- 150 g cashewnødder
- 100 g valnødder
- 1 knsp. salt
- 150 g tørret ananas
- 2 spsk. peanutbutter
- 2 spsk. agavesirup
Chokoladetopping:
- 70 g mørk chokolade
- 1,5 tsk. kokosolie
Fremgangsmåde
- Tørret ananas lægges i blød i kogende vand i ca. 10 minutter.
- Blend nødderne til mel og hæld over i en skål.
- Blend derefter ananas sammen med salt, peanutbutter og agavesirup.
- Hæld nu denne masse over til nøddemelen.
- Tilsæt også havregryn til blandingen og ælt det hele sammen med hænderne.
- Når det hele er blandet godt sammen skal det over i en form med bagepapir i bunden.
- Nu skal chokoladetopping laves ved at smelte chokolade og kokosolie over et vandbad.
- Vandbadet laves ved at bringe vand i kog i en gryde og brug en skål som låg. I skålen tilsættes chokolade og kokosolie – på den måde undgås at chokoladen brænder på.
- Rør hele tiden rundt indtil chokolade og kokosolie er smeltet.
- Den smeltede chokolade hældes nu over ananas-massen og fordeles.
- Stil nu på køl i fryseren i minimum 2 timer.
- Skær nu ud i ønskede størrelser.
- Server med det samme eller opbevar dem i fryseren eller i køleskabet i en lufttæt beholder.
Velbekomme 🤎