Opskrifter — spreads

Mads Lønnberg
Saltet dadelkaramel

Saltet dadelkaramel

1 lille glas Saltet dadelkaramel – det er som sød musik i manges ører! Lav denne lækre og simple opskrift med Nøddebazarens Deglet Nour dadler, som i forvejen har en undertone af karamel. Karamel smager jo både godt med en kraftfuld chokoladekage eller som lidt ekstra til din is. Opskriften er meget simpel, og du skal kun bruge fem ingredienser og en blender, hvorefter du har den lækreste hjemmelavede karamel på ca. 10 minutter. Ingredienser – 100 g dadler– 1 spsk kokosolie– 3/4 dl kogende vand– 1/2 tsk vaniljepulver– 1/4 salt Fremgangsmåde Dadler lægges i blød i ca. 5 minutter...

Læs mere →


Mads Lønnberg
Karrydressing med cashewnødder

Karrydressing med cashewnødder

6 personer Denne karrydressing med cashewnødder er simpelthen så lækker og cremet og kan redde enhver kedelig salat! Cashewnødder er generelt fantastiske at bruge til sin madlavning som fx i form af dressinger og dips, da de tilføjer en herlig cremet konsistens. Så det er ikke første gang, at vi bruger cashewnødder til dette. Se også vores opskrift på vores cremet cashew dip med hvidløg og persille  Dressingen i sig selv tager ikke lang tid at lave – det handler bare om at ligge cashewnødderne i blød i ca. fire timer inden den skal laves. Derudover har den også godt af...

Læs mere →


Mads Lønnberg
Mandelsmør

Mandelsmør

Nøddesmør fungerer rigtig godt til blandt andet hjemmelavet vegansk is- nicecream, smoothies eller på en skive brød. Her kommer en simpel udgave med mandler, som smager rigtig dejligt! Ingredienser – 200g mandler– 1,5 spsk. kokosolie– 1 knsp. fint himalayasalt Fremgangsmåde Rist først mandlerne i en ovn ved 200 grader i ca. 8 minutter – husk at holde øje, det kan nemlig godt gå hurtigt! Derefter skal mandlerne køle lidt af, inden alle ingredienserne blendes sammen i en blender indtil du får en smør-agtig konsistens. Put din mandelsmør i et rent glas og stil det et mørk sted ved stuetemperatur. Mandelsmør...

Læs mere →


Mads Lønnberg
Cashewsmør

Cashewsmør

En nøddesmør som smager både lækkert og cremet. Denne gang i en udgave med Nøddebazarens økologiske cashewnødder. Nøddesmør tager ikke særlig lang tid at lave, og det er en lækker substitut til smør på en friskbagt bolle. Ingredienser – 150 g cashewnødder– 1 knsp. salt– evt. lidt vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på ca. 130 graders varmluft og lad cashewnødderne bage i ovnen indtil de er let gyldne. Dette tager ca. 10-15 minutter. Blend derefter cashewnødderne sammen med salt og lidt vand, hvis din blender ikke er så stærk. Der skal blendes indtil der kommer en cremet konsistens, og dette kan...

Læs mere →

Seneste artikler